Gündem ‘Bütün ayaklarla mücadeleyi emniyet ve yargı yürütüyor’

‘Bütün ayaklarla mücadeleyi emniyet ve yargı yürütüyor’

22.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “FETÖ’nün siyasi ayağının” araştırılmasına ilişkin, “Hangi ayakla ilgili olursa olsun bütün mücadele sürecini emniyet, yargı ekseninde yürütüyoruz. Siyasi ayak için ayrı bir mecra düşünmeye gerek var mı?” dedi.

‘Bütün ayaklarla mücadeleyi emniyet ve yargı yürütüyor’

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, CHP’nin “FETÖ’nün siyasi ayağının” araştırılmasına ilişkin komisyon kurulması talebine ilişkin görüşü sorulunca şunları söyledi: “Bu konuda çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. Aralık 2013’te başladı. 15 Temmuz sonrasında da çok daha titiz bir şekilde yürütülen bir mücadele var. Burada farklı kategorilerdeki FETÖ’cüler arasında ayrım yapılmıyor. Yani hangi ayak olduğuna bakılmaksızın böyle bir mücadeleyi emniyet güçlerimiz, güvenlik güçlerimiz, istihbarat kurumlarımız ve yargı kurumlarımız yürütüyor. Dolayısıyla bütün ayaklarla ilgili yargı, asker, emniyet vesaire... Hangi ayakla ilgili olursa olsun bütün mücadele sürecini emniyet, yargı ekseninde yürütüyoruz. Siyasi ayak için ayrı bir mecra düşünmeye gerek var mı? Bu mücadeleyi de siyasi ayakla ilgili de emniyet ve yargı kurumlarımız yürütüyor. Nitekim bununla ilgili yakalananlar, yargılananlar, mahkum olanlar var. Demek ki bunu kendi olağan akışı içinde sürdürmemiz, zaten devam ediyoruz, sürdürmemiz de gerekir diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Mücadele eksik değil’

Şentop, “CHP Meclis’in devreye girmesini istiyor. Meclis ayağı eksik mi kaldı bu araştırmada. Siz gerekli girişimlerin olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna da şu cevabı verdi: “Diğer bütün ayaklarıyla ilgili de mücadele bu şekilde yürütülmüş olsaydı olabilir ama bu konuda ben eksik olduğu kanaatinde değilim... Bugün de yine gözaltılar oldu bu süreçle ilgili. Emniyet ve yargı merkezli ki hukuki olarak doğru olan da budur, mücadelenin titizlikle sürdürülmesi kanaatindeyim.”

Karanfilin ağladığı gece

Azerbaycan’da, bağımsızlığın sembolüne dönüşen ve tarihe “Kanlı Ocak” olarak geçen 20 Ocak Katliamı’nın fotoğraflarından oluşan “Karanfilin ağladığı gece” sergisi TBMM’de açıldı. Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği’nce TBMM Halkla İlişkiler Binası’nda düzenlenen serginin açılışını TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Büyükelçi Hazar İbrahim gerçekleştirdi.