GündemBursa İl Emniyet Müdürlüğü'nden Elif Çakır ile ilgili açıklama

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nden Elif Çakır ile ilgili açıklama

30.09.2024 - 00:21 | Son Güncellenme:

Bursa İl Emniyet Müdürlüğünce, gazeteci yazar Elif Çakır'ın kentte bir otelde gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığı, hakkında arama kararı bulunan başka bir kişiyle isim benzerliğinden dolayı Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) bilişim sistemi sorgulaması için emniyet müdürlüğüne davet edildiği açıklandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğünden Elif Çakır ile ilgili açıklama

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Bursa'da otelde kalan gazeteci yazar Elif Çakır'ın "yanlışlıkla gözaltına" alındığı iddialarına yer verildiği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Genel Bilgi Toplama Büro Amirliği alarm sistemine kentteki bir otele "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçu gibi 3 ayrı olaydan aranan Elif Çakır I'nın giriş yaptığı bilgisinin düşmesi üzerine bir ekibin adrese gittiği ifade edilerek, otel görevlilerinden bu kişinin geçici olarak tesisten ayrıldığı bilgisinin edinildiği aktarıldı.

Açıklamada, resepsiyona iletişim bilgisi bırakan ekibin, Elif Çakır I. geri döndüğünde kendilerine bilgi vermelerini isteyerek otelden ayrıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aynı gün otel görevlisinin Elif Çakır I. isimli şahsın otele giriş yaptığını bildirmesi üzerine ekip otele giderek tekrar UYAP sorgusunun aktif olup olmadığını kontrol ettiğinde, aktif olmaması üzerine otel görevlisinden Elif Çakır I. isimli şahsın resepsiyona inmesi istenilmiştir. Resepsiyona inen şahsın ibraz ettiği kimliğe göre Elif Çakır olduğu, otel görevlilerinin yanlış veri girişi yapmış olabileceği değerlendirildiğinden ve UYAP sorgu sisteminin arızalı olduğundan otelde şahsın UYAP sorgulaması yapılamamış, Elif Çakır şube müdürlüğümüze davet edilmiştir.

Haberin Devamı

Şahısla ilgili birim olan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne geçilmiş, şubede yapılan araştırmada Elif Çakır'ın aranan Elif Çakır I. olmadığının tespit edilmesi üzerine şahsa otel görevlilerince veri girişinin yanlış yapıldığı anlatılmış ve personellerimizce gerekli nezaket çerçevesinde davranılarak konunun gerçekliği ortaya çıkıncaya kadar otelden alınıp şubemizden ayrılışı tahmini 20 dakika sürmüştür. Basın ve yayın organlarınca iddia edildiği gibi şahıs hakkında herhangi bir gözaltı işlemi olmamıştır. Otel görevlilerince yanlış veri girişi yapıldığı için bahse konu otel hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır."