GündemBurası Türkiye! Ayılarla tehlikeli selfie: 'Her gece aktivitemiz'

Burası Türkiye! Ayılarla tehlikeli selfie: 'Her gece aktivitemiz'

15.09.2024 - 09:50 | Son Güncellenme:

Sarıkamış’ta kış uykusu öncesi yiyecek bulmak için ilçe çöplüğüne inen bozayılarla selfie yapmaya çalışan genç, tehlikelere meydan okudu. Bitlis’te bulunan Nemrut Krater Gölü’nde yaşayan boz ayılar ise sürü halinde görüntülendi.

Bozayıların mekanı olarak bilinen Kars’ın Sarıkamış ilçesinde aç kalan ayılar gece yiyecek bulmak için ilçe çöplüğüne geliyor. Onlarca bozayının geldiği çöplüğe araçlarıyla gelen vatandaşlar, aç ayılarla özçekim yapmaya çalışıyor. Tehlikeye aldırış etmeden selfie çeken vatandaşlar daha sonra araçlarına girerek ayıları izliyor.

Haberin Devamı

“SARIKAMIŞ ÇÖPLÜĞÜNDE VAHŞİ AYILARI İZLEYEBİLİRSİNİZ”

Her gece ayıların yavrularıyla birlikte çöplüğe geldiğini ifade eden vatandaşlar, “Şu an Kars’ın Sarıkamış ilçesindeyiz, Sarıkamış çöplüğündeyiz. Ayılar burada, ayıları izliyorlar. Her geceki aktivitelerden birisi, yolunuz buraya düşerse Sarıkamış çöplüğünde vahşi ayıları izleyebilirsiniz” dedi.

AYILARLA SELFİE ÇEKİLDİ, 'PROBLEM YOK' DEDİ

Ayıları kızdırmadıkça tehlikeli olmadıklarına dikkat çeken vatandaşlar, “Burada olmak bazı riskleri barındırıyor. Fakat genelde arabadan inmiyoruz, arabadan inmediğimiz sürece büyük bir problem yok. Ayıyı kışkırtmadığımız sürece bir problem yok” diyerek ayılarla özçekim yaptı.

Burası Türkiye Ayılarla tehlikeli selfie: Her gece aktivitemiz

Sarıkamış Sarıçam Ormanları’nda yaşayan ve özellikle hava karardıktan sonra yiyecek bulmak için çöplüğe inen ayıları yakından görmek isteyen meraklı vatandaşlar, otomobilleriyle bölgeye giderek ayıları yakından izliyor.

Haberin Devamı

Gece geldikleri çöplükte otomobillerden inerek ayıları arka plana alarak cep telefonu ile özçekim yapan vatandaşlar, daha sonra bölgeden ayrılıyor.

Burası Türkiye Ayılarla tehlikeli selfie: Her gece aktivitemiz

BİTLİS

2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin florasıyla da birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Özellikle krater gölü çevresinde yaşamlarını sürdüren boz ayılar, bölgeye giden vatandaşların ve doğaseverlerin ilgi odağı haline geliyor. Boz ayıların beslenmesine yardımcı olan vatandaşlar kimi zaman ilginç görüntüler oluşturuyor.

Burası Türkiye Ayılarla tehlikeli selfie: Her gece aktivitemiz

Ahlat’tan gelip Nemrut Krater Gölü'nde yaşayan ayıları ziyaret eden Asım Araboğa isimli vatandaş, bu sefer boz ayı sürüsüyle karşılaştı. Anne ayılar ve yavrulardan oluşan ayı sürü şaşırttı. Hayvansever Asım Araboğa’da gece vakti yem aramaya çıkan ayı sürüsünü eliyle besledi. Araboğa aracının yanına gelen yavru ayıya da şeker vermeyi ihmal etmedi.