31.05.2019 - 14:59 | Son Güncellenme:
MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar yağda kavurun.
Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edin.
İstağe göre salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
Bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
FIRINDA PATATES TAVUK NASIL YAPILIR?
6 adet tavuk baget
4, 5 adet patates
10 adet arpacık soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet domates
Sos İçin;
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri İçin;
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tavuklar yıkayıp, temizleyin.
Sarımsak dövülür baharatlar, salça, sıvı yağ, tuz karıştırılır. Tavuklar hazırlanan sosa bulanır ,tepsiye dizilir.
Kalan sos elma dilimi kesilen patateslere dökülür harmanlanır.
Doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve domates üzerlerine yerleştirilir, bir su bardağı su ve salça karıştırılır, üzerine gezdirilir . 200 derece fırında pişirilir.
GARNİTÜRLÜ PİLAV NASIL YAPILIR?
1 çay bardağı bezelye
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı haşlanmış mısır (Konserve de olur)
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Garnitürleri tavaya alın ve iki dk sıvı yağda kavurun.
Daha sonra pirinçleri ekleyip üç dört dakika kavurun.
Tuzu ve suyu ekleyip karıştırın.
Yüksek ateşte pilavın suyu kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
KEŞKÜL NASIL YAPILIR?
6 su bardağı süt (1 çay bardağı ayrılacak)
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Sütü tencereye boşaltın. 1 çay bardağını kenara ayırın.
Üzerine şeker, yumurta sarısı ve toz bademi ekleyerek, karıştırın.
Derin bir kaseye nişasta, pirinç unu ve vanilyayı alın.
Üzerine ayırdığımız sütü ekleyip, çırpın.
Hazırladığımız nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ilave edin.