30.04.2018 - 14:42 | Son Güncellenme:
Özellikle kaşar tadı baskın olan bu makarna tarifi, büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çok az malzeme ile kısa zamanda hazırlanabilen fırında makarna oldukça doyurucu ve sağlıklı bir besin olarak sofralarınızı süslemektedir. Şimdi sizinle makarna işte deyip geçemeyeceğiniz, tadı damağınızda kalacak enfes fırında makarna tarifi paylaşacağız.
· 1 paket çubuk fırın makarnası
· 150 gr tereyağı
· 2 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı sıvıyağı
· 400 gr kaşar peyniri
· Aldığı kadar tuz
· 4 su bardağı su
Fırında makarna yapılışı oldukça kolay olsa da püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde, başarılı sonuç elde edilemez. Yani makarnanın haşlanmasından, malzemelerinin tam ve eksiksiz olmasına kadar bazı detaylar en iyi sonucu elde etmeniz açısından çok önemlidir.
Bir tencereye dört su bardağı su ilave edilip ocağın altı yakılır. Su kaynadıktan sonra çubuk makarnalar ortadan ikiye kırılıp haşlanması için sıcak suyun içerisine atılır. Makarnanın haşlanırken yapışmaması için içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 15-20 dakika kadar haşlanır. Makarnalar yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılıp, suyu süzülür.
Orta boy fırın tepsisinin tabanı bir yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır ve suyu süzülür. Makarnalar 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırılıp, güzelce harmanlandıktan sonra 2 bardak süt ilave edip tepsinin her yerine yerleştirilir. Geride kalan 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri ise makarnaların üzerine, her yerine gelecek şekilde serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Fırında makarnanın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapılır.