GündemBir yastıkta kırk yıl o kadar zor değil!

Bir yastıkta kırk yıl o kadar zor değil!

14.02.2010 - 00:11 | Son Güncellenme:

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi yazarı Elizabeth Bernstein, evliliğin uzun yıllar mutlu bir şekilde yürüyebilmesine yardımcı olan 5 stratejiyi canlı örnekleriyle sıraladı.... Stratejilerden biri de hayatta kalmak...?Öyle ya, uzun yaşamazsanız, uzun yıllar mutlu kalamazsınız

Bir yastıkta kırk yıl o kadar zor değil

Orta yolu bulun! Böylece elinizde daha fazla şey olur
Marlene Critch, kocası Bill’e âşık olduğunda yıl 1959’du. 50 yıl ve iki çocuk yetiştirdikten sonra bugün hâlâ her sabah birlikte yüzüyorlar. Bill Critch (75), evliliklerinin başında, kendisini özleyen eşini yalnız bırakmamak için Hava Kuvvetleri’nden ayrılmış. Marlene Critch (74) ise eşinin iklimini sevdiği Arizona’ya yerleşmek için hastane yöneticiliğini düşünmeden geride bırakmış. Marlene, “Her bir kişi yüzde 75 verirse, elinizde yüzde 150 vardır” diyor.

Komik olun, bu sayede size katlanabilir!
Jackie ve Ken Egan 1967’de Boston’daki bir dans kulübünde karşılaştığında Ken’in ilk sorduğu şey “Bir öpücük?” oldu. Jackie reddedince Ken yanıtı yapıştırdı: “Öpücüklerim Lay’in patates cipsi gibidir. Yalnızca bir taneyle mutlu olamazsın.” Çift, dört çocuklarıyla 40’ıncı evlilik yıldönümlerini geçen pazartesi kutladı. Kahkahanın sorunların üstesinden kolayca gelebilmelerini sağladığını söyleyen Jackie, eşinin klozetin kapağını indirmemesi gibi kötü alışkanlıklarına bu sayede katlanabildiğini belirtiyor.

Bazı sırlarınızı kendinize saklayın
Poker efsanesi Doyle Brunson, eşi Louise ile 1961’de Teksas’taki bir kulüpte tanıştı. Las Vegas’ta yaşayan Brunson ailesi 47 yıllık evlilikleri boyunca birlikte birçok badire atlattı; kızları öldü, evlerine silahlı soygun gerçekleştirildi, silahla tehdit edildiler... On yıllar içinde Doyle Brunson’un eşine anlatmadığı tek bir şey vardı; pokerde kazandığı ve kaybettiği milyon dolarlar. Louise Brunson’ın da ayrı bir banka hesabı var.

Asla terk etmeyin boğazınızı sıksa bile!
Başlık işin şakası... Ama Rock efsanesi Ozzy Osbourne’un eşi Sharon, bu başlığı uygulamış adeta... Çünkü Sharon’ın, 28 yıllık ilişkileri boyunca tanık olduğu şeylerden bazıları şunlar: Karanlıklar Prensi Ozzy, sahnede canlı bir yarasanın kafasını ısırdı, yıllarını alkol ve uyuşturucudan kurtulmaya çalışarak geçirdi; bazen ölümcül aşırı dozların kıyısından döndü. Ozzy’nin çevresinde onunla birlikte olmaya can atan sayısız kız vardı, evini ateşe verdi. Kendisini boğmaya çalıştı. Sharon da otomobiliyle onu ezmeye kalkıştı, bir çekiçle Ozzy’nin altın plaklarını kırdı. Ozzy’nin menajeri de olan Sharon (57), bu kavga gürültüye rağmen hâlâ Ozzy ile birlikte olmasını onun iyi bir insan olmasına bağlıyor. Ve onun ruh ikizi olduğunu düşünüyor.