Gündem‘Bir tane cana kıymayacağız’

‘Bir tane cana kıymayacağız’

01.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

SGK borçları için belediyelere teker teker icra kağıdı geldiğini vurgulayan CHP lideri Özel, bunu “mali darbe girişimi” olarak niteledi. Sokak hayvanları düzenlemesine de değinen Özel “Bir tane bile cana kıymayacağız” dedi.

‘Bir tane cana kıymayacağız’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Eskişehir’de bir dizi ziyarette bulundu. İl Başkanlığı binasının önünde vatandaşlara hitap eden Özel, belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsiliyle ilgili tartışmalara değinerek şunları söyledi: “İktidar partisi, CHP’nin belediyelerdeki başarısından inanılmaz rahatsız. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Oylarımızı arttırarak ve yeni birçok belediye kazanarak bir destan yazdık. Biz bu belediyeleri nasıl çalıştırmayız, onun yoluna bakıyorlar. Maalesef böyle, şaka değil, bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Mali darbe girişimi. Bütün belediyelere SGK’dan yazı yolladılar.  Teker teker herkese icra kağıdı geliyor. ‘Efendim SGK borçlarını faiziyle ödeyin.’ Kardeşim biz bu belediyelerin çok önemli bir kısmını sizden devraldık. Bu sefer devralmadıysak geçen sefer devraldık. Ankara’nın borcunu şişiren Melih Gökçek. Adam hayatında 1 lira SGK ödememiş ki bir vergi ödememiş ki geçen sefer almışız faiziyle katlanmış katlanmış buralara gelmiş. Yemeği Melih Gökçek yemiş, hesabı Mansur Yavaş ödesin.”

Haberin Devamı

‘Katliam uygulamıycaz’

Sokak hayvanları düzenlemesinin TBMM’de kabul edilmesine de değinen Özel, “Tüm yük belediyelere verildi, ancak para verilmedi. Dün bütün belediye başkanlarımız teker teker açıkladı. Biz çaresiz kalsak da parasız kalsak da tüm imkansızlıklar olsa da bu gizli talimatı üstü örtülü ‘katliam yasası’ndaki talimatı uygulamayacağız. Bir tane cana kıymayacağız. CHP yaşam hakkını savunuyor. Birileri öldürme talimatı verebilir. Onların talimatına uyup da kimse böyle bir katliama kalkışmasın. 411 belediyemizle bulunduğumuz yerde duruyoruz. Gücümüz yettiğince toplarız, barınak yaparız, sahiplendiririz. Gücümüz yetmiyorsa bilin ki sorumlusu bu iktidardır. Bunu da bu millete anlatırız” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir tane cana kıymayacağız’

Belediyeler çevrimiçi ‘borç zirve’si yapacak

Belediyelerin SGK’ya prim borçlarının tahsilatıyla ilgili harekete geçilirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik haciz uygulamasının ardından CHP bu konuda bir yol haritası oluşturmaya çalışıyor. Edinilen bilgiye göre belediye birliklerinin CHP’li başkanları önümüzdeki hafta çevrimici bir “borç zirvesi” gerçekleştirecek. CHP, borçların yapılandırılması ile ilgili bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek dün düzenlediği basın toplantısında en borçlu belediyelerin devraldıkları olduğunu vurgulayarak özetle şunları söyledi: “İktidarın SGK’ye belli bir miktarın üzerinde vergi borcu ve SGK borcu olan firmaları açıklamasını istiyoruz. Bu liste açıklandığında hangi kamu kuruluşlarının, hangi yandaş şirketlerin, kimlerin SGK’ye ne kadar borcu olacağı açıkça ortaya çıkacak.  En borçlu 5 CHP’li belediyeyi açıkladınız. En borçlu 5 AK Parti’li, MHP’li ya da diğer partiler tarafından yönetilen belediyelerin borçlarını açıklamayı neden düşünmüyorsunuz? Devletten en çok ihale alan şirketlerin borçlarını neden açıklamıyorsunuz?.”

Öte yandan CHP’nin gölge Çevre Bakanı olan Zeybek’in ilerleyen günlerde Bakan Murat Kurum’dan randevu talep edecegi belirtiliyor. -MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA

Tam kadro sahaya inilecek

Haberin Devamı

*CHP “yarın seçim varmış” gibi tam kadro sahaya iniyor. TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile girmesiyle birlikte milletvekilleri de sahada görevlendirilecek. CHP özellikle milletvekili ya da belediyesi olmayan illerde çalışmalarına ağırlık verecek.

Hazırlanan program çerçevesinde, milletvekilleri onarlı gruplar halinde illerde görevlendirecek. Anadolu’yu dolaşacak vekiller, çarşıda, pazarda, sokakta vatandaşı dinleyecek. Görevli oldukları illerde birkaç gün kalacak vekiller, ilçelerin yanısıra köyleri de dolaşarak vatandaşların ilettiği sorun, talep ve şikayetleri rapor haline getirerek Genel Merkez’e sunacak. Yaz döneminde sokakta olacaklarını belirten partili kurmay, “Sokakta halkın arasında olacağız. Şikayetleri, talepleri Ekim’de Meclis’in gündemine taşıyacağız. Türkiye’nin gündemini köylerde, ilçelerde belirleyeceğiz” dedi.

CHP, partinin oyunun daha az olduğu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için de özel bir çalışma yürütecek.

Fındık mitingi

CHP yaz döneminde tematik mitinglerini de sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu çerçevede yarın (2 Ağustos Cuma) saat 14.00’de Giresun Atatürk Meydanı’nda “Üreticinin sesi oluyor, fındığımıza sahip çıkıyoruz” sloganı ile bir miting gerçekleştirecek. -MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA

Yazarlar