Gündem Bir şey olmamış gibi yapmayacağız

Bir şey olmamış gibi yapmayacağız

02.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin değişim ve yenilenme talebinin farkında olduklarını belirterek, “Ne birilerinin bulanık suda kişisel hesaplarını görmelerine seyirci kalacağız, ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Bir şey olmamış gibi yapmayacağız

Ayşegül Kahvecioğlu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da “Türkiye’nin Ortak Aklı” temasıyla düzenlenen 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı’nı açış konuşmasında, siyasette yumuşama çabaları, yerel seçim sonuçları ve AK Parti’deki değişim sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. İstişare toplantılarını temmuz ayında belediye başkanları ile sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: 

Haberin Devamı

ÜÇ SEÇİMİN MUHASEBESİ: Son bir yılda yaşanan üç seçimin kapsamlı muhasebesini yapacağız. Partimizin istikbali açısından kritik konuları sizlerle konuşacağız, hiçbir komplekse kapılmadan meselelerimizi masaya yatıracağız. 

DEĞİŞİM TALEBİNİN FARKINDAYIZ: Seçmenden geçer not alamayan, bizim takdirimize mazhar olamaz. Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentilerinin tamamının farkındayız. 

GEDİK AÇMA GİRİŞİMLERİ: Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar güçlendirirken, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın surlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz. Ne birilerinin suyu bulandırıp bulanık suda kişisel hesaplarını görmelerine seyirci kalacağız, ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz. 

Haberin Devamı

ÖZEL’E İADE-İ ZİYARET: AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın sergilediği olgun tavır, partiler arasında yeni bir diyalog zemininin oluşmasına vesile olmuş, Türkiye böylece asıl gündemine yoğunlaşma fırsatı bulmuştur. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi’nde bizi ziyaret etti. Arayı uzatmadan, inşallah Kurban Bayramı’ndan önce ben de kendisine iadeyi ziyarette bulunacağım. 

YUMUŞAMANIN BİR TARAFI DA MUHALEFET: Sayın Özel’in ziyareti akabinde, siyasette bir ‘yumuşama’ arzuladığımızı, bunu tesis etmeye çalıştığımızı ifade ettim. Bu yumuşamanın bir tarafı iktidarsa, bir tarafı da muhalefettir. Biz bu konuda son derece rahatız, özgüvenliyiz. Biz kutuplaşmanın, kamplaşmanın, gerilimin tarafında hiç olmadık. Ama eğer yine de üzerimize düşen bir şey varsa, hiç çekinmeden gereğini yaparız. 

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDEN TAVİZ YOK: AK Parti olarak bizim de, ittifak ortağımız MHP’nin de hiç kuşkusuz kırmızı çizgileri vardır. Ana muhalefet partisinin, muhalefet partilerinin de kırmızı çizgilerinin olduğunu biliyoruz. Siyaset belli sınırlar içinde yapılır. Biz, ‘yumuşama’ adı altında; kimliğimizden, ilkelerimizden, kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de böyle bir taviz beklemiyoruz. Muhalefetin son dönemde yeni üslup ve söylem geliştirme çabalarını takdirle karşılıyoruz. 

Haberin Devamı

HANÇER BENZETMESİ: Dar alanda siyaset yapılmaz. Sıkılı yumruklarla musâfaha olmaz. Bir elini tokalaşma için uzatıp, diğer eliyle arkasında hançer tutanlarla diyalog, uzlaşı olmaz. Nitekim geçmişte olmadı. 

KELEBEK ÖMÜRLÜ OLMASIN: Milletimizin umutlarını artıran siyasetteki yumuşamanın, bu sefer ‘kelebek ömürlü’ olmamasını temenni ediyoruz. Siyaset ve sosyal farklılıklarımız; zenginliğimizdir. Yöntemlerimiz, üsluplarımız, yaşam biçimimiz, siyasetteki doğrularımız farklı olabilir. Ama hepimiz Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını istiyoruz. Bunun önünde duran her ne varsa, ortak tavır göstermemiz kaçınılmazdır. 

Bir şey olmamış gibi yapmayacağız

Filistin sergisini gezdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Kızılcahamam Kampı’nda kurulan ve İsrail’in yaptığı 76 yıllık zulmü anlatan “Filistin” sergisini gezdi.

Emine Erdoğan: AK Parti 22 yıldır öncü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti’nin 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Emine Erdoğan, “Milletin iradesini her şeyin üstünde tutan AK Parti, 22 yıldır hizmet üretmenin, kalkınmanın ve ilerlemenin öncülüğünü üstleniyor. Türkiye Yüzyılı için her adımda milletle birlikte yürüyen AK Parti’nin 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. - ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

Erdoğan bu yıl karayoluyla geldi

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan kampa bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında helikopterle değil, karayoluyla geldi.

Kampa, MKYK üyeleri, MDK üyeleri, parti içi demokrasi hakem kurulu üyeleri, siyasi erdem etik kurulu üyeleri kurucular kurulu üyeleri, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları, birim başkan yardımcıları, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, bakanlar ve bakan yardımcıları katıldı.

Olağan Kongre süreci ekimde başlıyor

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, partinin Olağan Kongre süreci ekim ayında başlayacak. Sürecin önce yerelden başlayacağı, Genel Kongre ile sonlanacağı belirlendi. Genel Kongre’nin tarihi ise henüz açıklanmazken, haziran-ekim arasında parti teşkilatlarınca “Türkiye Buluşmaları” ve “İstişare Toplantıları” düzenleneceği öğrenildi. - AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Kızılcahamam