29.04.2018 - 18:42 | Son Güncellenme:
Bezelye Yemeği İçin Gereken Malzemeler
Bezelye Yemeğinin Yapılışı
Bezelye yemeğini yapmak için öncelikle soğanlar minik minik doğranır. Tencereye yağ da eklenir ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine kıyma da eklenir ve kıymalar suyunu çekene kadar kavrulur. Kıymalar kavrulurken diğer tarafta patates ve havuç yıkanıp soyulur. Daha sonra küp küp doğranır. Doğranan havuç ve patates de kıymanın üzerine eklenir ve kavrulur.
Eğer bezelyeler, konserve bezelye ise havuç ve patatesin üzerini geçecek kadar su eklenir ve 15 20 dakika kadar pişirilir. Çünkü konserve bezelyeler, pişmeye yakın olduğu için başta atılması ezilmelerine ve dağılmalarına neden olacaktır. Eğer konserve bezelye değilse, havuç ve patatesle birlikte pişirebilirsiniz. Havuç ve patates piştikten sonra üzerine bezelyelerde eklenir ve 10 dakika daha pişirilir. Bu arada tuzu ve karabiberi de eklenir. Güzelce pişen bezelyenin altı kapatılır ve servise hazırlanır. (Kıymasız yapmak isteyenler soğanla salçayı kavurduktan hemen sonra patates ve havucu ekleyebilir. Damak tadınıza göre kıyma koymayabilirsiniz. Kıymasız da çok lezzetli oluyor.
Bezelye Yemeği İçin Servis Önerisi
Bezelye yemeği yanında pirinç pilavı ile servis edilebilir. Bu muhteşem yemeğin yanına en çok yakışan pilav pirinç pilavıdır. Ayrıca yanına turşu, salata, yoğurt ya da ayran ile servis edilebilir. Akşam yemeklerinde masalarınızı bezelye yemeği ile şenlendirebilirsiniz.