GündemBelde meydanında tabancayla vurularak öldürüldü

Belde meydanında tabancayla vurularak öldürüldü

07.12.2008 - 15:18 | Son Güncellenme:

.

Belde meydanında tabancayla vurularak öldürüldü

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ne bağlı Kaymakçı Beldesi’nde, tefecilik yaptığı iddia edilen, eski akaryakıt işletmecisi 48 yaşındaki Nurettin Çalık tabancayla vurularak öldürüldü. Çalık’ın, geçen 20 Ekim’de tabancasıyla yaşamına son veren Ödemişli işadamı Orhan İçelli’nin, ‘ölümümden ortaklarım sorumludur’ diyerek bıraktığı intihar notunda da isminin yer aldığı öne sürüldü.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Ödemiş’in Kaymakçı Beldesi’nde meydana geldi. Belde meydanında park ettiği otomobilinden inen Nurettin Çalık, yürümeye başladığı sırada, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, başına bağladığı bez örtü ve taktığı bere ile kendini gizleyen saldırgan, tabancayla 6 el ateş edip yaya olarak kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığılan Çalık, olay yerinde hayatını kaybetti. İlçe ve belde giriş çıkışlarını kontrol altına alan jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Öldürülen Çalık’ın cenazesi, savcının talimatıyla otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
İzmir- Ödemiş karayolunun 6'ıncı kilometresindeki Demircili Köyü Mevkii’nde uzun süre akaryakıt istasyonu işleten, sonrasında kapatan, evli ve 2 çocuk babası Nurettin Çalık’ın, son zamanlarda tefecilik yapmaya başladığı iddia edildi. Çalık’ın adının ayrıca, geçen 20 Ekim’de İzmir’in Kiraz İlçesi’nde başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar eden işadamı Orhan İçelli’nin bıraktığı, “ölümümden ortaklarım sorumludur” yazılı intihar notunda yer aldığı öne sürüldü. Jandarma, 2006, 2007 yıllarında Ödemiş’te iki yıl üst üste vergi rekortmenleri listesinde üçüncü sırada yer alan ve Küçük Menderes Havzası’nın en büyük süt toplayıcılarından olan İçelli Süt ve Süt Ürünleri Şirketi’nin büyük ortağı Orhan İçelli’nin ölümü ile Nurettin Çalık cinayetinin bağlantısını araştırıyor. İçelli’nin intihar etmeden önce Çalık’tan yüksek faizle ve yüklü miktarda borç aldığı üzerinde duruluyor.