Gündem Batman'da öğrenciler Gazze'deki zulmü resmettiler

Batman'da öğrenciler Gazze'deki zulmü resmettiler

30.05.2024 - 18:50 | Son Güncellenme:

Batman'da ortaokul öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki zulmünü resim çizerek anlattı. O resimler böyle sergilendi...

Batmanda öğrenciler Gazzedeki zulmü resmettiler

Batman’da 26 ortaokulu öğrencisi, öğretmenleri eşliğinde 4 ay boyunca çalışarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını anlatmak ve tepki göstermek amacıyla çizdikleri resimleri sergiledi.

Haberin Devamı

Batmanda öğrenciler Gazzedeki zulmü resmettiler

Kozluk ilçesine bağlı Yanıkkaya Köyü’ndeki Yanıkkaya Ortaokulu’nda okuyan 26 öğrenci, Görsel Sanatlar Öğretmeni Reşit Demir eşliğinde 4 ay boyunca çalışarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını resimledi. Bir alışveriş merkezinde 2 gün sürecek sergiye konulan resimler, gelenlerin beğenisine sunuldu.

Batmanda öğrenciler Gazzedeki zulmü resmettiler

Okulun Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Reşit Demir, masum ve öldürülen çocukların sesi olmaya çalıştıklarını belirterek, “Yaptığımız resimlerde Filistin'de yaşanan katliamlar ve soykırımı resmetmeye çalıştık. Amacımız öldürülen kadınlar, çocuklar ve masum insanların sesi olmak. Sahipsiz çığlığın feryadına katılın sloganıyla biz bunu dile getirmeye çalıştık. Elimizden geldiğince Filistin'de yaşanan katliam ve soykırımlara dikkat çekmeye çalıştık. Sergimiz 2 gün sürecek. Bugün açılışını yaptık. Yoğun bir ilgi gördük. Gelen ziyaretçilerden geri dönüşler gayet iyi. Serginin amacına ulaştığını düşünüyorum. Çünkü biz burada masum çocukların, öldürülen çocukların sesi olmaya çalıştık” dedi.

Haberin Devamı

Batmanda öğrenciler Gazzedeki zulmü resmettiler

Bu olayların yaşanmasını istemediğini belirten 7'nci sınıf öğrencisi Ahin Doğan, “Ölen çocuklara dikkat çekmek için 4 ay boyunca hocamızla beraber resim yaptık Filistin ile ilgili ve bu resimlerimizi burada sergiliyoruz. Biz bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Biz de çok üzülüyoruz” diye konuştu.