GündemBaşörtülü stajyeri geri çeviren koleje inceleme

Başörtülü stajyeri geri çeviren koleje inceleme

25.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencisi Nezaket Akbulut, zorunlu staj için başvurduğu kolejin, başörtüsü takmasını gerekçe göstererek kendisini reddettiğini iddia etti.

Başörtülü stajyeri geri çeviren koleje inceleme

Ozan KADÜKER - Okul müdür yardımcısının “Okulumuzda başörtülü hiçbir öğrenci ve öğretmen bulunamaz. Eğer staja başlamak istiyorsan başörtünü çıkar. Aksi hâlde seni kabul etmeyiz” dediğini kaydeden Akbulut, bunun üzerine müdür yardımcısı ve kolej hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettiş görevlendirilerek gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. MEB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Son yirmi yılda başörtüsü yasağı başta olmak üzere eğitimin önündeki tüm antidemokratik engellerin kaldırıldığı ülkemizde, böyle bir uygulama asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu iddialar hakkında Bakanlık müfettişi görevlendirilerek gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.”

Twitter hesabından gerçekleştirdiği açıklamada iddiaları esefle okuduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da davaya müdahil olma talebinde bulunacaklarını kaydetti. Bakan Yanık, paylaştığı mesajda “Bu tür tavırları ne kabul ederiz ne de böyle bir olayın hukuki olarak hesabını sormadan bırakırız” diye konuştu.