GündemBalyoz’da 7 kişinin beraatine itiraz geldi

Balyoz’da 7 kişinin beraatine itiraz geldi

07.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kumpas sonucu açıldığı ortaya çıkan, “Balyoz Harekât Planı” davasında emekli generaller Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Metin Yavuz Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkındaki beraat kararının bozulmasını istedi.

Balyoz’da 7 kişinin  beraatine itiraz geldi

Başsavcılığın tebliğnamesinde, sanıkların suç için anlaşma suçunu işleyip işlemedikleri değerlendirilmeden beraat kararı verilmesinin bozma nedeni olması gerektiği savunuldu. Son kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi verecek.
‘2. perde olacak’
Sanıklardan Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bozma talepli tebliğnamesiyle ilgili şunları söyledi:
“Balyoz Harekât Planı’nın sahteliği tespit edildikten sonra, ortada bir darbe planı kalmadığına göre Çetin Doğan ve diğer beş kişi hakkındaki beraat kararının bozulması mümkün değil. Yüzlerce subayın katıldığı seminerde bir darbe teşebbüsünün konuşulduğu ve yargılananların suç için anlaştığı isnadı da hayal ürünü bir iddianın 2. perdesi olacaktır. İlker Başbuğ’un tanık olarak dinlendiği duruşmada seminerin teammülere uygun olarak yapıldığı yönündeki açıklamaları ve Mehmet Daysal başkanlığındaki bilirkişi heyetinin seminerde darbe teşebbüsünün planlandığına dair bir bulgu olmadığına dair raporu göz önüne alındığında İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararının Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanacağı kanaatindeyim. 15 Temmuz darbe teşebbüsü bize bir darbenin nasıl plalanacağını ve hayata geçirildiğini açıkça gösterdi. FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen bu darbenin hazırlığı Balyoz Davası gibi kumpas yargılama süreçleriyle yapıldı.
Bugün kamu vicdanında tartışma konusu olan bu kumpas davaları kurgulayanlardan hesap sorulması gerekirken, bu davaların mağdurlarının yeniden gündeme taşınması ancak ve ancak FETÖ/PDY’nin propagandasına hizmet edecektir.”