GündemBakırköy’e Doğan Hızlan Kütüphanesi

Bakırköy’e Doğan Hızlan Kütüphanesi

31.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul, Bakırköy Doğan Hızlan Halk Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açıldı. Toplamda 4 katlı ve 180 kişilik kapasiteye sahip olan kütüphane dün itibariyle hizmete girdi.

Bakırköy’e Doğan Hızlan Kütüphanesi

 

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL-Hızlan’a ait özel koleksiyonların yer alacağı kütüphanede, 15 bini aşkın kitap ve süreli yayın bulunacak. Hızlan’ın da bulunduğu açılışta konuşan Bakan Ersoy, “Geçen haftalarda merhum Rıfat Ilgaz’ın adını taşıyan kütüphanemizi açmıştık. Bugün üstat Doğan Hızlan’ın adını verdiğimiz kütüphanemizi açıyoruz. Yazılarıyla tüm sanatseverlere bugüne kadar ilham kaynağı olan Sayın Hızlan, eserleri ve beyefendi kişiliği ile de edebiyat dünyasındaki sayılı isimlerden birisi. Çeşitli ödüllerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne de layık görülen Doğan Hızlan aslında edebiyat severlerin kendisine sevgisi ve saygısı ile en önemli ödülü aldı” dedi. Bu yıl hizmete giren kütüphane sayısının 1257’ye ulaştığını bildiren Ersoy, 167 halk kütüphanesini yeniden yapılandırdıklarını, 60’ının iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Gelecek yıla hızlı başlangıç yapacaklarını  söyleyen Ersoy, “13 Ocak itibarıyla hizmete açacağımız Rami Kışlası İstanbul’un en büyük kütüphanesi olacak. Rami Kışlası, hem bir sanat merkezi hem millet bahçesi hem de herkese hitap edebilecek özellikleri olan bir kütüphane olacak. 4000’den fazla oturma ve 2.5 milyonluk kitap kapasitesi olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İnsan kendini bulur’

Adına açılan kütüphanenin açılış töreninde konuşan Doğan Hızlan şunları dedi:

“Kütüphaneler çok önemli, ben daima kütüphanecileri yazdım ve benim hayatımda kütüphane çok önemlidir. Kitabın olduğu yerde herkes kendini bulur. Çünkü bilmediğiniz bir şey öğreniyorsunuz. Öğrenilen her şey birdenbire insanın hayatını değiştiriyor. Kendisini, çevreyi, ailesini, büyüklerini ve küçüklerini tanımasını sağlıyor. Kitabın böyle bir yanı var. Kütüphanelerin gelişmesi de bu nedenle çok önemli. Bu kütüphaneyi adıma yapılmış bir kütüphane olarak değil, herkese yapılmış bir katkı olarak görüyorum.”