GündemBakan Memişoğlu sağlıkta şiddeti yakın takibe aldı

Bakan Memişoğlu sağlıkta şiddeti yakın takibe aldı

08.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Alınan fiziki tedbirlerin yanı sıra cezaların katlamalı hale getirilmesine karşın devam eden sağlıkta şiddet olayları Sağlık Bakan Kemal Memişoğlu’nun da öncelikli gündem başlıkları arasında. Muğla’nın Bodrum ilçesi Ortakent Mahallesi’ndeki 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde, ateş şikâyetiyle gelen Engin S. ile çıkan tartışma kavgaya döndükten sonra fenalaşan Mustafa Hürkal Tezvar’ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Bakan Memişoğlu sağlıkta şiddeti yakın takibe aldı

 

HANDE ATILGAN/ANKARA- Kardiyo Pulmoner Arrest (kalp ve solunum durması) tanısı ile tedaviye alınan ve kroner stent uygulaması sonrası yoğun bakım ünitesinde 8 gün tedavi gören Tezvar, önceki gün itibarıyla normal odaya alındı. Yoğun bakımdaki kritik süreci atlatan Tezvar’ın göğüs hastalıkları servisinde tedavisi kapsamında yakın zamanda taburcu edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Öncelikli gündem

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun süreci yakından takip ettiği, il sağlık müdürü ve hastane yönetiminden Tezvar’ın durumu ile ilgili bilgi aldığı ancak Tezvar’ın sağlık durumu elvermediği için henüz kendisiyle görüşemediği öğrenildi. Memişoğlu, 4 yıllık bir aradan sonra bakanlığı ziyaret eden Türk Tabipler Birliği (TTB) yönetimi ile önceki gün gerçekleştirdiği görüşmede, öncelikli gündeminin sağlıkta şiddet olduğunu vurgulamıştı. Bakanlığın şiddet gibi acil konulardaki durum analizi ve eylem planı hazırlıklarının da devam ettiği öğrenildi.