Gündem Bakan Kurum'dan Deprem Bölgesi ile Çevre ve İklim Toplantısı

Bakan Kurum'dan Deprem Bölgesi ile Çevre ve İklim Toplantısı

03.07.2024 - 19:07 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa ile Çevre ve İklim Toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Kurumdan Deprem Bölgesi ile Çevre ve İklim Toplantısı

Bakan Kurum yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var.

Haberin Devamı

Bugün ekibimizle, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantımızı gerçekleştirdik. İnşallah cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya giderek sahada incelemelerde bulunacağız, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz.

Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız.

Allah’ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz.

Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak.

Haberin Devamı

ÇEVRE VE İKLİM TOPLANTISI

Bakan Kurum bir diğer paylaşımında ise şu açıklamalara yer verdi:  Cennet vatanımızın havasını, suyunu, toprağını korumakta kararlıyız. İklim kriziyle mücadele ve uyum politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Bugün tüm ekibimizle Çevre ve İklim Toplantımızı gerçekleştirdik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakacağız. Bu anlayışla;

Bakan Kurumdan Deprem Bölgesi ile Çevre ve İklim Toplantısı

Küresel bir modele dönüşen Sıfır Atık Hareketi
İklim değişikliği
Depozito yönetim sistemi
Denizlerimizde çevre denetimi
Sera gazı emisyon azaltımı
Uluslararası iklim müzakereleri
Korunan alanlarımız
Yeşil dönüşüm
Bisiklet yolları
Mikromobilite uygulamaları Ekolojik koridorları ve gözbebeğimiz millet bahçelerimizde geldiğimiz son noktayı değerlendirdik. İklim Dostu Çevreye Saygılı Şehirler için, 2053 Net Sıfır Emisyon Hedeflerimiz için gece gündüz çalışacağız.

Yazarlar