Gündem Bağış: Yumurtayı atmayın, birlikte yiyip tartışalım

Bağış: Yumurtayı atmayın, birlikte yiyip tartışalım

26.11.2010 - 02:34 | Son Güncellenme:

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Genel Sekreterliği’nce düzenlenen “AB Yolunda Genç İletişimciler” yarışmasının tanıtım toplantısında, en çok sıkıntı yaşadıkları kesimlerden birinin gençler olduğunu söyledi

Bağış: Yumurtayı atmayın, birlikte yiyip tartışalım

Türkiye’nin her ilinde artık AB ile ilgili bir vali yardımcısının, her bakanlıkta da bir müsteşar yardımcısının bulunduğunu aktaran Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: “En çok sıkıntı yaşadığımız kesimlerden birinin gençlerimiz olduğunu gördük. Ben AB sürecini anlatmak için gittiğim üniversitelerde, kimi zaman gençlerimizin kuru gürültü ile toplantıyı sabote etmeye çalıştıklarına şahit oldum.
Kimi zaman gençlerimizin attığı yumurtalara hedef olmamak için koruma arkadaşlarımın yardımlarına ihtiyaç duydum. O zaman da takıldım keratalara, o yumurtaları atacaklarına getirseler, biz de sucuğumuzu koysak, beraber sucuklu yumurta yapıp şu AB işini bir tartışsak... Bu proje belki tartışmak için bir vesile olacak. Biz sadece AB’nin neden Türkiye için iyi olduğunu anlatan eserlere değil, AB’ye mantıklı, bilinçli eleştiri getirmek isteyen eserlere de çok açığız.”