GündemBağımlılığa karşı önemli adım

Bağımlılığa karşı önemli adım

11.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kumar, internet, akıllı telefon ve oyun bağımlılığına karşı Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı’nın ilk kez uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Bağımlılığa karşı önemli adım

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı  Külliyesi’nde toplandı.

Haberin Devamı

Bağımlılıkla mücadelede devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, aileler, eğitim kurumları ve sağlık sektörü gibi birçok paydaşın işbirliği içinde çalışmasının önemine işaret eden Yılmaz, dayanışma temelli bir mücadele modeli oluşturulduğunu söyledi. Uyuşturucu, tütün ve alkol gibi madde bağımlılıklarının yanı sıra, sanal bağımlılık ve kumar gibi davranışsal bağımlılıklara da son derece önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, toplantıda bugüne kadar atılan adımların yanı sıra 2024-2028 Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı’nın gündeme alınacağını belirtti. Zararlı alışkanlıklarla mücadelede temel stratejileri, eylem planlarının uygulama sonuçlarını ve mücadelede gelinen noktayı değerlendireceklerini dile getiren Yılmaz, uyuşturucu kullanımını azaltmanın en etkili yollarından biri olan uyuşturucu arzının önlenmesi için atılan adımlara dikkat çekti.