GündemAvukat cinayetinde mafya parmağı

Avukat cinayetinde mafya parmağı

02.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon Davası’ndan beraat eden avukat Kudbettin Kaya öldürüldü. Polis, uyuşturucu hesaplaşması üzerinde duruyor

Avukat cinayetinde  mafya parmağı

Ergenekon Davası kapsamında 7 yıl önce yargıyı etkilediği iddiasıyla FETÖ üyesi eski savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla gözaltına alınan, tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden avukat Kudbettin Kaya, önceki gece Bakırköy’de bir balık lokantasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Polis, uluslararası uyuşturucu hesaplaşması üzerinde duruyor. Ölümünden bir süre önce tehdit edildiği belirtilen, mafya ve uyuşturucu davalarının avukatı Kaya’nın telefonu incelemeye alındı. ‘Cundalı’ balık lokantasının bahçesinde önceki akşam arkadaşlarıyla yemek yiyen Kaya, masaya yaklaşan silahlı birinin peş peşe yaptığı 5-6 el direkt atışla başından ve göğsünden vuruldu. Seken kurşunlarla iki kişi de hafif yaralanırken, mavi bir otomobille olay yerine gelen saldırgan aynı araçla kaçtı.

Haberin Devamı

Suikast silahıyla

Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, avukat Kaya’nın öldüğünü tespit etti. Saldırganın, olayda Glock marka suikast silahı kullandığı belirlendi. Kamera görüntülerinde eşkali tespit edilen saldırganın, profesyonel bir tetikçi olduğu ve olay sırasında gözlük takıp, kapüşonlu mont giydiği anlaşıldı.

Bir ifadeyle tutuklanmıştı

Kudbettin Kaya, 2010 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında yargıyı etkilediği gerekçesiyle FETÖ üyesi, eski savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Eski savcı Öz, aynı dönemde uyuşturucudan cezaevinde yatan İranlı Naci Şerifi Zindaşti’yi ‘Terazi’ adıyla gizli tanık yapmış ve Zindaşti’nin verdiği ifadeyle Kaya tutuklanmıştı. Kaya’nın uyuşturucu baronlarını cezaevinden kurtarmak için yargıyı etkilediğini ileri süren Zindaşti’nin cipine 2014’te düzenlenen saldırıda, kızı ve yeğeni ölmüştü. İki tetikçi de bir süre sonra öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Avukat cinayetinde  mafya parmağı

‘Öldürülme riskim var’ demişti

Avukat Kudbettin Kaya, son olarak 2014’te Yunanistan’da ele geçirilen 2 ton 100 kilo uyuşturucu hesaplaşması sonucu İranlı Zindaşti’nin kızı ve yeğeninin öldürülmesi talimatını verdiği öne sürülen Orhan Ünğan’ın avukatlığını yapıyordu. Zindaşti’nin ölüm emrini verdiği ileri sürülen Ünğan ise 2015’te Hollanda’da yakalanıp Türkiye’ye iade edilmişti. Kaya duruşmada, “Bu basit bir cinayet davası değil. Başka hesapların görüldüğü bir dava. Benim öldürülme riskim var, gelecek duruşmaya gelemeyebilirim” demişti.


Yazarlar