09.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
EREN AKA
Kırklareli Belediyesi tarafından vatandaşların katkıları ile inşa edilen Atatürk Evi’ne ziyaretçi akını devam ediyor. Ziyaretçi sayısı iki ayda yaklaşık 60 bini bulan Atatürk Evi, Kırklareli’nin turizmine de katkı sağlıyor. Kırklareli Merkezi’nin yanı sıra civar il ve ilçelerden bir çok misafiri ağırlayan Atatürk Evi’ni ziyaret edenler duygusal anlar yaşıyor.
İçinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Zübeyde Hanım’ın, Ali Rıza Efendi’nin slikon heykellerinin yanı sıra çeşitli objelerin olduğu Atatürk Evi’ne Edirne, Tekirdağ, Ankara, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Kocaeli, Samsun, Trabzon ve Ardahan’dan açıldığı günden bu yana yaklaşık 60 bin ziyaretçi geldi.
Her bölgeden yoğun ilgi
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Türkiye’nin her yerinden misafirleri Kırklareli’nde ağırlamaktan büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi. Kesimoğlu, “Atatürk Evi’miz açıldığı tarihten bu yana inanılmaz ilgi görüyor. Ülkemizin Doğu’sundan Batı’sına, Kuzey’inden Güney’ine birçok misafiri Kırklareli’mizde ağırlıyoruz. Açılışından bu yana yaklaşık 60 bin ziyaretçiye ulaştık. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu halkımızın ilgisi göstermiş oldu. Biz bu ilgiden dolayı çok mutlu ve gururluyuz” dedi.
238 araç kapasiteli
Kırklareli Belediyesi’nin kendi özkaynakları ile Kırklareli’ne kazandıracağı katlı kapalı otoparkın çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. 2017 Nisan ayında ilk kazması vurulan katlı kapalı otopark inşaatı çalışmaları aralıksız devam ediyor. 10 bin m2 kapalı alana sahip, otomatik geçiş sistemi özelliği bulunan katlı kapalı otopark bodrum artı 4 kat olarak inşa edilecek. Ayrıca otoparkın en üst katında çok amaçlı bir salon yer alacak. 238 araç kapasiteli olacak otopark, 1 yıl içinde hizmete girecek.
Doğayı koruyoruz
Kırklareli Belediyesi olarak Trakya’da ilk ve tek olma özelliğini taşıyan ‘Çöpten elektrik üretim tesisi’ kentin gurur kaynağı oluyor. Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu, “1 Ocak 2018 itibari ile devlete elektrik satar duruma geldik. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin elektriği ‘Çöpten Elektrik Üretim Tesisi’nden karşılanıyor. Böylece hem doğayı koruyor hem de belediyemize gelir elde ediyoruz. Türkiye çapında lisanslı ilk tesis. Kamu payı en yüksek 3 ilden biriyiz” diye konuştu.
Pazar yolunda park sorunu çözülüyor
Kırklarelili vatandaşların pazar kültürüne yeni bir boyut kazandırcak Kapalı Pazar Yeri projesiyle, pazar alışverişi artık daha kolay ve ayrıcalıklı olacak. Toplam oturum alanı yaklaşık 27 bin 500 m2 olan Kapalı Pazar Yeri, 650 adet pazar yeri olup 12927 m2 alana yapılacak. Alanda 75 ile 250 m2 arasında asma katlı olacak şekilde toplam 36 işyeri veya dükkan bulunacak. 2063 m2 kapalı alanda 75 araçlık kapalı otopark, 3713 m2 açık alanda ise 135 araçlık açık otoparka sahip Kapalı Pazar Yeri’nde toplam 210 araçlık otopark mevcut olacak.
‘Kente yakışır otogar projesi’
Son derece modern ve Kırklareli’ne yakışır bir otogar inşa edeceklerini söyleyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şunları söyledi: “Dereköy yolu üzerinde bize ait olan arazide proje üzerine çalıştık. Şuan mevcut otogarımız şehir içinde kalıyor ve ihtiyacımızı karşılamakta zorlanıyor. İçinde 3 geliş 12 gidiş peronu olmak üzere toplamda 15 peronu olacak. 16 ofis, 16 bilet satış gişesi ve standı da bulunacak. İçerisinde 28 dükkan, market, kafeterya, bebek odası, engelli tuvaleti, 70 araçlık açık otopark ve 19 araçlık ticari taksi durağı olacak otogarımızda, misafirler için de 6 araçlık bekleme alanı yer alacak. Bunun yanı sıra TIR ve kamyon parkı için de yeni otogarımızda yer ayırdık. Şehir içinde birçok kamyon ve TIR gelişigüzel bir şekilde park ediyor. Bu da zaman zaman trafiğin aksamasına neden oluyor. Kent içindeki trafik sorununu TIR ve Kamyon Parkı ile çözmeyi amaçlıyoruz. Toplam 33 bin m2 alan 100 kamyon ve TIR garajı kapasiteli 2000 m2 kargo şirketlerinin araçlarının aktarma alanı olacak.”