GündemAşiretler teröristlere başkaldırdı! Deyrizor’da 9 ayrı noktada şiddetli çatışma

Aşiretler teröristlere başkaldırdı! Deyrizor’da 9 ayrı noktada şiddetli çatışma

08.08.2024 - 06:29 | Son Güncellenme:

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde, Arap aşiretleri ile terör örgütünün kolu YPG arasında 9 ayrı noktada çatışma çıktı.

ANKARA Milliyet - Anadolu Ajansı’nın yerel kaynaklardan edinilen bilgilere dayandırdığı haberine göre; dün doğu ve güneydoğu kırsalında 9 ayrı noktada şiddetli çatışmalar yaşandı. Arap aşiretleri Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde PKK/YPG’nin sözde yol kontrol noktaları ile karargahlarına saldırı düzenledi. Terör örgütünün Suriye kolu YPG ise, işgali altındaki Haseke’nin bölgelerinden Deyrizor kırsalında baskısı altında olan Arap aşiretlerine karşı yaklaşık 500 terörist gönderdi. YPG, Arap aşiretlerinin yoğun olarak yaşadığı Deyrizor’da sözde “sokağa çıkma yasağı” ilan etti.  

Haberin Devamı

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçağı da Deyrizor kırsalında alçak uçuş yaptı. Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle “DEAŞ’la mücadele” adı altında işgal ettiği Deyrizor’daki nüfusun tamamı Araplardan oluşuyor. Terör örgütü çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor. Bölgedeki kuyulara el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satan örgüt, geliri kendi faaliyetleri için kullanırken, bölge halkı hizmet ve yardımlardan mahrum kalıyor. 

AZEZ’DE PATLAMA: 3 ÖLÜ 

Öte yandan Suriye’nin kuzeyindeki Azez ilçesinde teröristlerce araca yerleştirilen bomba düzeneğinin patlaması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. 

BÖLGEDE ABD ÜSSÜ BULUNUYOR

Haberin Devamı

Rudav’ın haberinde ise terör örgütünün kontrolü altında tuttuğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) basın ofisinden yapılan açıklamaya yer verildi. DSG açıklamasında, “Rejim güçleri ve sözde Difayi el Vatani güçlerine bağlı gruplar, dün (önceki gün) akşam saatlerinde top ve havan topları ile Deyrezor’un doğusunda Fırat Nehri kıyısındaki bölgelere kara saldırısı başlattı” denildi. Açıklamada, saldırılara verilen güçlü karşılık sonucu Suriye’ye bağlı güçlerin geri çekilmek zorunda kaldığı ileri sürüldü. Irak’a sınır olan Suriye’nin doğusundaki Deyrizor vilayetini ikiye bölen Fırat nehrinin doğusunu DSG, batısını ise Suriye’ye bağlı güçler ile İran destekli gruplar kontrol ediyor. Deyrizor’da DSG’nin kontrolü altındaki bölgede bir ABD üssü bulunuyor.