28.04.2021 - 15:46 | Son Güncellenme:
Koronavirüs aşısında sırası gelen vatandaşlar arayışa geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan koronavirüs aşı sıralamasında 55 yaş vatandaşlara aşı uygulanmaya başladı. Kendisi veya annesi, babası, herhangi bir yakını için aşı randevusu almak isteyenler, aşı randevusu nasıl alınır sorguluyor. İşte aşı randevusu alma 2021 seçenekleri...
AŞI RANDEVUSU ALMA, RANDEVU NASIL ALINIR?
Aşı hakkı olan vatandaşlar randevu oluşturabilecekler. Aşı randevusu almak için 186 - MHRS ya da e-Nabız üzerinden randevu oluşturmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak hastane ve hekim seçimi yapabiliyorsunuz. Covid-19 aşı seçeneği ile ilgili gerekli bilgilerin doldurulması ile birlikte aşı randevusu oluşturabilirsiniz.
MHRS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ
TELEFON NUMARASI İLE AŞI RANDEVUSU
Telefon ile 186 numarasını arayarak talebinizi belirtebilirsiniz.
MESAJ İLE AŞI RANDEVUSU
Aşı öncelik durumu vatandaşlarımız tarafından 2023'e SMS gönderilerek öğrenilebilecek. Vatandaşımız randevusunu MHRS'den kendisi alabilir.
AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLEBİLİR Mİ, RANDEVU DEĞİŞTİRME YAPILIR MI?
•Aşı uygulaması yapılan her kişi, sonrasında aşıya ait tüm detaylara (elektronik aşı kartı vb.) cep telefonuna gönderilecek kısa mesajdan (SMS) ve e-Nabız hesabından erişebilecektir.
•İkinci doz aşınızın randevusu hekiminiz tarafından verilip kısa mesaj (SMS) olarak cep telefonunuza gönderilecektir. MHRS ve e-Nabız hesabınız üzerinden randevunuzu kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Dilerseniz aşı uygulaması ve randevu bilgilerinizin olduğu elektronik aşı kartının çıktısını alıp saklayabilirsiniz.
•Aşı sonrası istenmeyen etkiler elektronik ortamda kayıt altına alınacak ve titizlikle izlenerek değerlendirilecektir.
KORONAVİRÜS AŞI SIRASI
A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor.
Birinci aşamanın B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar,
C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor.İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor.
Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor:"Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri),gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.),taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar"Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.Üçüncü aşamada, kronik hastalığı olan kişiler ve diğer yaş grupları.Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılanacak.