Gündem‘Arif’in kızını öldürdüm cesedi yok et’

‘Arif’in kızını öldürdüm cesedi yok et’

11.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

8 yaşındaki Narin’in cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran’ın ‘Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm’ diyerek tehdit ettiğini söyledi.

‘Arif’in kızını öldürdüm cesedi yok et’

Çiğdem Yılmaz - Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Tavşantepe Mahallesi yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi yakınında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması devam ediyor. Narin’in amcası Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın tutuklandığı soruşturma kapsamında aralarında köy imamı R.K.’nın da olduğu 24 şüphelinin işlemleri sürüyor. ‘Çocuğu kasten öldürmeye iştirak’ suçundan tutuklanan Nevzat Bahtiyar (48) sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde şunları anlattı: “Narin’in cesedini derenin kenarına bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim’in bana dediği ‘Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm’ şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran’dan korkmuştum.”

Haberin Devamı

Çelişkili ifadeler

Olay günü muhtar Salim Güran ile Narin’in cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini belirten şüpheli, “Daha sonra ben kendi ikametimde Narin’in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim” dedi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararında, Bahtiyar’ın ifadesine ilişkin ‘şüphelinin bir kısmını ikrar etmesine karşın bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakması sebebiyle birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi uyandırdığı, şüpheli ifadelerinin kısmen çelişkiler barındırdığı’ belirtildi.

‘Ailenin eli kolu uzun’

Nevzat Bahtiyar’ın erkek kardeşi V. Bahtiyar ise Milliyet’e açıklamalarda bulundu. V. Bahtiyar, şunları anlattı: “Bizim bu aileyle hiçbir sıkıntımız yok, yıllardır iç içe yaşıyoruz. Bu olay ağabeyime zorla yaptırıldı. Ağabeyim ailesiyle tehdit edildiği için götürüp Narin’i gömmüş. Salim Güran, ağabeyime ‘Sen eğer aileni düşünüyorsan beni bundan kurtar’ demiş. Bu ailenin eli kolu çok uzun. Salim Güran parayı teklif ettiğinde ağabeyim, ‘Benim bu paraya ihtiyacım yoktur’ demiş. Salim Güran, ‘Bunu gömeceksin, gömmezsen senin aileni gömeceğim’ demiş. Bu ailenin her yerde adamları var. Dün görüşmeye gittim. Ağabeyimle bizzat kendim konuştum. Dedim ki ‘Sen ne yaptıysan doğru söyle.’ Bana dediği şey, ‘Beni sizinle tehdit etti.’ Biz köyde 2 eviz ancak bu ailenin 20’ye yakın evi var ve bizden çok ama çok güçlüler. Biz demiyoruz ağabeyimiz suçsuz. Sonuçta alıp bu kızı oraya gömen o. Yapması gereken direk jandarmaya gitmesiydi ama korktuğu için bir şey yapmamış. Biz ağabeyim gözaltına alınana kadar da bu işle ağabeyimin parmağı olduğunu bilmiyorduk.”

Haberin Devamı

 

 

Yazarlar