GündemAÖF finalleri ne zaman yapılacak? (AÖF sınav takvimi)

AÖF finalleri ne zaman yapılacak? (AÖF sınav takvimi)

16.12.2016 - 11:06 | Son Güncellenme:

AÖF 2016-201 Güz dönemi vize sınavlarının sonuçlanması ile final sınavları için de geri sayım başladı. AÖF yeni sistemine göre 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi öğrencilerin tepkisine neden oldu. AÖF'e dilekçe veren öğrenciler uygulamanın kaldırılmasını talep ediyor. Peki AÖF final sınavları ne zaman?

AÖF finalleri ne zaman yapılacak (AÖF sınav takvimi)

AÖF Güz dönemi vize sınavlarının sonuçlarının açıklanması ile birlikte AÖF final sınavları için de geri sayım başladı. AÖF Güz dönemi final sınavları 14 Ocak 15 Ocak tarihlerinde yapılacak. AÖF final sınavı giriş yerleri sınavdan bir hafta önce internet üzerinden sorgulanabilecek.

Haberin Devamı

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017


4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRMESİN

TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuran Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, sınavlarda 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasından vazgeçilmesini istiyor.

Konuyla ilgili yüzlerce dilekçe yazan öğrencilerden İbrahim Akyüz, dilekçesinde bu yıl ikinci üniversite okuma kararı verip Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümüne kaydolduğunu ifade etti.

Öğrenim başladıktan sonra alınan kararla sınavlarda 4 yanlış cevabın bir doğru cevabı silmesine karar verildiğini belirten Akyüz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu durumun eşitsizliğe yol açtığını düşünmekteyim. Örgün eğitim sisteminde okuyan öğrencilere uygulanamayan sistemin açıköğretimde de uygulanmaması gerekir. Hem çalışıp hem de evine karşı sorumlulukları olan bir öğrenci olarak tamamen hayatını ders çalışma üzerine kurgulamam çok zor. Yanıtlarımız yanlışsa yanlış olarak kalsın. Bu durumun düzeltilmesini ve bundan sonraki sınavlarda uygulamanın kaldırılmasını istiyorum."

Murat Şengönül, Açıköğretim Fakültelilerin dışarından okuyan ve çalışan kişiler olduğunu belirterek, "Diğer örgün öğretim gibi derslere girmiyoruz ve kendi imkanlarımızla ders çalışıyoruz. Bizim diğer sistemden farklı bir özelliğimiz olması gereklidir. Normal sisteme geçilmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Gülten Aydın, uzaktan eğitimin, bu uygulamayla daha da zorlaştırıldığını kaydetti.

Ahmet Oymak, 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulamasının kaldırılmasını ve tekrar normal sisteme dönülmesini istedi.

Dilekçelerde, uygulamayla öğrencilerin notlarında büyük düşüşlerin meydana geldiği kaydedildi. Komisyona, bu içerikte yüzlerce dilekçe iletildi.