GündemAnkara'da FETÖ gözaltıları

Ankara'da FETÖ gözaltıları

17.07.2024 - 09:13 | Son Güncellenme:

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yönelik peş peşe operasyonlar gerçekleşti.

Ankarada FETÖ gözaltıları

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, örgütün gizli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandıkları belirlenen 5 şüpheli hakkında eş zamanlı gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince devam edildiği kaydedildi.

GAYBUBET EVLERİNE OPERASYON

Öte yandan Ankara'da FETÖ/PDY'nin 'Gaybubet evi' olarak adlandırılan hücre evlerinde saklanan 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın da bulunduğu 14 şüpheli/sanık/hükümlü yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca, firari FETÖ/PDY mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışma yürütüldü. Haklarında yakalama kararı bulunan ve 'Gaybubet evi' olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıkları tespit edilen, aralarında 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın da bulunduğu 14 şüpheli/sanık/hükümlü saklandıkları adreslerde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Haberin Devamı

BİR OPERASYON DAHA

FETÖ/PDY'nin Askeri Liselere Giriş Sınavı (ALS) ile Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) mülakatlarına ilişkin usulsüzlükleri nedeniyle 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca, FETÖ/PDY'nin örgüt üyelerini kamu kurumlarına yerleştirmek için gerçekleştirdiği sınav usulsüzlüklerine ilişkin çalışma yapıldı. Bu kapsamda, 2011 ve 2015 yıllarında yapılan ALS öncesinde sınav sorularına erişilerek soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine, sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği ve soru aldığı belirlenen FETÖ/PDY mensubu 5 şüpheli belirlendi. 2015 JATEK ve 2015 JAMYO mülakatlarını yapılan usulsüzlük ile geçen, biri aktif polis memuru, diğeri aktif askeri personel olmak üzere FETÖ/PDY mensubu 2 şüpheli tespit edildi. Toplam 7 şüphelinin yakalanması amacıyla Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Ayrıca, FETÖ'PDY'nin gizli haberleşme aracı ByLock yazışma programını kullandıkları tespit edilen 5 şüphelinin yakalanması için Ankara'da operasyon başlatıldı.