Gündem Alpaslan-1 Barajı HES’te yangın çıktı, AFAD'dan açıklama

Alpaslan-1 Barajı HES’te yangın çıktı, AFAD'dan açıklama

17.08.2022 - 12:55 | Son Güncellenme:

Muş'taki Alpaslan-1 Barajı Hidroelektrik Santrali'nde yangının çıktığı bildirildi. Bölgedeki son durumu ise AFAD paylaştı.

Alpaslan-1 Barajı HES’te yangın çıktı, AFADdan açıklama

Alparslan-1 Barajı HES ana trafosunda, saat 11.00 sıralarında, yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahale ettiği yangın, 1,5 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Haberin Devamı

Alpaslan-1 Barajı HES’te yangın çıktı, AFADdan açıklama

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yaralananın olmadığı öğrenildi. Ayrıca bölgeye gelerek inceleme yapan Muş Valisi İlker Gündüzöz, baraj yetkileri ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı.

Alpaslan-1 Barajı HES’te yangın çıktı, AFADdan açıklama

Yangınla ilgili AFAD'dan da peş peşe açıklamalar yapıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Muş Varto ve Bulanık ilçelerinde yer alan Alpaslan-1 Barajı HES’te çıkan yangın nedeniyle bölgeye AFAD ve Orman Genel Müdürlüğü’nden toplam;
- 52 personel
- 15 köpüklü arazöz sevk edilmiştir.

Olayda can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Alpaslan-1 Barajı’nda yaşanan yangının söndürüldüğü bildirildi. Konuyla ilgili AFAD'dan şu açıklama yapıldı; Alpaslan-1 Barajı’nda meydana gelen yangın söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmemiş; olayda can kaybı ve herhangi bir yaralanma yaşanmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberin Devamı