Gündem Alkışlanacak hareket! Bayram ziyareti için geldi durmadı: Bu vadiye sahip çıkılması gerekiyor

Alkışlanacak hareket! Bayram ziyareti için geldi durmadı: Bu vadiye sahip çıkılması gerekiyor

24.06.2024 - 19:07 | Son Güncellenme:

Antalya’dan bayram ziyareti için Mardin’in Nusaybin ilçesine gelen TIR şoförü Erhan Uludağ, Beyazsu mesire alanındaki akarsuda dalış yapıp, dipteki çöpleri topladı.

Alkışlanacak hareket Bayram ziyareti için geldi durmadı: Bu vadiye sahip çıkılması gerekiyor

Antalya'da TIR şoförlüğü yapan Erhan Uludağ, bayram ziyareti için Mardin'e geldi. Nusaybin ve Midyat arasındaki Beyazsu Vadisi’ndeki mesire alanına gelen Uludağ, buradaki akarsuya dalış yaparak, dipteki plastik atıklar, su şişeleri ve diğer çöpleri topladı. Uludağ, “Ben normalde TIR şoförüyüm ama buraya Antalya'dan geldik. Su altındaki atıkları ve çöpleri çıkarıyorum. Bayram nedeniyle buraya ziyarete geldik. Nusaybin ve Midyat arasında Beyazsu mesire alanları olarak bilinen güzel bir yere geldik. Burası gerçekten çok güzel, cennet gibi bir vadi. Yeşillikler içinde çok güzel bir yer ama maalesef insanlardan kaynaklı akarsuyun altında inanılmaz çöpler var. Bunları görünce duramadım, burada bir dalış yaptım. Su altında aşırı bir kirlilik tespit ettim, plastik atıklar, su şişeleri gibi. Aşağı yukarı yarım saatlik bir dalışta bir çöp kovası atık çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

Alkışlanacak hareket Bayram ziyareti için geldi durmadı: Bu vadiye sahip çıkılması gerekiyor

‘VADİNİN KORUNMASI GEREK’

Beyazsu Vadisi’nin korunması gerektiğini belirten Uludağ, “Eğer bu şekilde devam ederse, ilerde buraya geldikleri zaman sadece pis bir koku ile karşılaşırlar. Yani buradaki suya sahip çıkmaları gerekiyor. Bilinçli bir şekilde hiçbir şekilde plastik atık, bebek bezi vesaire atılmaması gerekiyor. Bu vadi gerçekten çok güzel bir yer, bu vadiye sahip çıkılması gerekiyor. Buradaki işletme alanlarında işletmelerin ‘suya kesinlikle bir şey atılmaz’ şeklinde yazılar yazması gerekiyor. Buradan herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Lütfen kendinize bir iyilik yapın, suya bir şey atmayın” diye konuştu.

Alkışlanacak hareket Bayram ziyareti için geldi durmadı: Bu vadiye sahip çıkılması gerekiyor