GündemAK Parti’den önerge: Çocuklar için tedbirler araştırılsın

AK Parti’den önerge: Çocuklar için tedbirler araştırılsın

08.10.2024 - 06:50 | Son Güncellenme:

AK Parti, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve beden sağlıklarının gelişimlerini destekleyici tedbirlerin belirlenmesi ile mevcut koruma mekanizmalarının güçlendirilmesi için yeni önerilerin geliştirilmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti’den önerge: Çocuklar için tedbirler araştırılsın

Önergenin gerekçesinde “Canice ve vahşice katledilen sekiz yaşındaki Narin kızımız ile Tekirdağ’da insanlık adına utanç verici bir şekilde istismar ve şiddete maruz kalan minik bebeğimiz tarifi olmayacak şekilde hepimizi derinden yaralamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konudaki hassasiyetini dile getirmiştir” denildi. Kadınlara yönelik şiddet olayları, yaşam hakkı ve beden bütünlüğünü tehdit eden adli vakaların da toplumda derin bir yara olarak varlığını sürdürdüğü belirtilen gerekçede, “Yapılan yasal düzenlemeler ile alınan idari tedbirlere ve devletimizin tüm kurumlarının konu hakkındaki azami hassasiyetine ve gayretine rağmen hala üzücü olayların yaşanıyor olması bir araştırma komisyonu kurularak uygulama ve tedbirlerin gözden geçirilmesi ihtiyacını ortaya çıkarmıştır” denildi.

Haberin Devamı

‘İNFAZ DÜZENLEMELERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Canımızı çok yakan şiddet olayları oldu. İnfaz yasası ile ilgili düzenlemeler gözden geçirilecektir. Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz. Kadınların sitemlerini duymuyor değiliz. Kadınların güvenliği medeniyetin güvenliğidir. Ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağımızı belirtmek isterim. Çocukların korunması için de hassasiyetimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Çelik, “Son zamanlarda çocuk oyun siteleri gündeme geliyor. Bazı sitelere baktım kanım dondu. Böyle bir istismar alanı nasıl serbest bırakılır” diye konuştu.

TUNÇ: CAYDIRICILIK LAZIM

Adalet Bakanı Yılmaz Bakan Tunç da “Kişinin işlediği suçun karşılığı bir cezayı alması önemlidir. Ceza aldıktan sonra da cezaevinde infaz sistemimizin özellikle caydırıcılığa yönelik olması lazım. Bir de ıslaha yönelik olması lazım. Suçlunun bir daha da suç işlemeyecek noktaya getirilmesi lazım” dedi. Tunç, soru üzerine “Cezaevi dolu diye bir suçlunun cezaevine alınmaması gibi bir durum söz konusu olamaz” dedi.