GündemAdil Öksüz’ü kaçıran sözde imam yakalandı

Adil Öksüz’ü kaçıran sözde imam yakalandı

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbul, Beylikdüzü’nde uygulama noktasından kaçan araçtan FETÖ’nün sözde Türkiye imamı firari Adil Öksüz’ün yurt dışına kaçmasına yardım eden şüpheli Cihat Yıldız’ın da aralarında olduğu 3 kişi yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adil Öksüz’ü kaçıran sözde imam yakalandı

FERİT ZENGİN HABER MERKEZİ - Uygulamada araçtan indirilen 2 kişinin Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal olduğu belirlendi. 100’den fazla kamera kaydını inceleyen polis ekipleri, kaçan sürücü Adem Bora’yı kaldığı evde yakaladı.

Haberin Devamı

Sözde Amasya İl İmamı

Cihat Yıldız’ın FETÖ’nün sözde Türkiye imamı firari Adil Öksüz’ün yurt dışına kaçmasına yardım eden kişi olduğunu belirledi. Öksüz’ün Üsküdar’da saklandığı evde 1 hafta yanında kalan, sonra da “Rüştü” kod isimli örgüt üyesiyle kaçmasına yardım ettiği belirlendi. Amasya il imamı Yıldız’ın askeri mahrem yapılanma içerisinde Hava Harp Okulu yapılanmasında genel müdür konumunda olduğu tespit edildi.

8 yıldır firari

ByLock programını kullandığı ve Bank Asya’da hesabı olduğu tespit edilen Yıldız’ın 8 yıldır firari olarak arandığı, örgüt içerisinde Bahadır-Oğuz ve Cahit kod isimlerini kullandığı, örgütle bağını koparmayan kişilerin ülkede kalabilmeleri için gaybubet evleri ayarladığı ortaya çıktı. Ahmet Hızal’ın ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli örgüt üyesi askeri personellerden sorumlu konumda olduğu ve FETÖ üyeliğinden arandığı öğrenildi. Ahmet Bora’nın da Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde binbaşı rütbesinde çalışırken KHK ile ihraç edildiği, örgütün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlendi. Polis uygulamasını görünce Yıldız ile Hızal’ı araçtan indirerek kaçmaya çalıştığı belirtilen Bora’nın, “Önce Cihat Yıldız, birkaç metre ileride ise Ahmet Hızal otostop çekti. Onları bu şekilde aracıma aldım” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.