GündemAdalet yerini bulacaktır

Adalet yerini bulacaktır

20.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Balyoz Davası ile ilgili kararına ilişkin olarak “Tekrar yargılanmaları söz konusu. Temenni ederiz ki burada da adalet yerini bulmuş olur” dedi.

Adalet yerini  bulacaktır

12 Eylül Davası için de “Konuyla ilgili olarak da aslında nihai nokta konulmuş değil” açıklamasını yaptı.
Başbakan Erdoğan, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası ile ilgili kararını değerlendiren Erdoğan, bireysel başvuru hakkını AK Parti’nin getirdiğini belirterek şunları söyledi:
“Ben aylar önce yeniden yargılanmayla ilgili bir şeyler söyledim. Bazıları bunu hafife aldılar. Şu anda burada 230, artık bu durumları itibarıyla onlara da sanık konumunda böyle bir imkân doğmuş oldu ve müracaatlar şu anda başladı. Tekrar yargılanmalara söz konusu. Temenni ederiz ki burada da adalet yerini bulmuş olur.”

Yargı süreci bitmedi
Bir gazetecinin, 12 Eylül Davası’na ilişkin karara yönelik değerlendirmelerini sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Konuyla ilgili olarak da aslında nihai nokta konulmuş değil. Yargı süreci tabii bununla ilgili de bitmiş değil. Şimdi ilk derece mahkemenin vermiş olduğu bir karardır. Burada bu işin temyizi söz konusu. Tabii bütün bunların dışında yine avukatlarının yapacağı farklı itirazlar söz konusudur. Bunları görmeden, bu kararları şu anda bilmeden bir açıklama yapmanın çok aceleci bir tavır olacağını düşünüyorum. O kararlar da verildikten sonra bir kanaat belirtmenin çok daha isabetli olacağı düşüncesindeyim” diye konuştu.