GündemAB hibesinde zimmet iddiası

AB hibesinde zimmet iddiası

15.08.2008 - 13:45 | Son Güncellenme:

.

AB hibesinde zimmet iddiası

ERZURUM Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 2005 yılında AB'den alınan 165 bin Euro’luk hibeyle hazırladıkları ‘Gümüş- Oltutaşı Takı Tasarım Meslek Eğitim Projesi’ kapsamında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi. Serbest bırakılan Başkan Fırat, “Bunlar fındık kabuğunu doldurmayacak meseleler. İnsanlara çamur atmak çok kolay. Bana bu iftirayı atanlara ben de tazminat davası açacağım” dedi.

Haberin Devamı

Yapılan bir ihbar üzerine geçen pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrılan ESOB Başkanı Rasim Fırat, 165 bin Euro’luk hibe hakkında ifade verdi. İşsiz gençlere yönelik hazırlanan meslek eğitim projesi ile ilgili tüm kayıtların ve harcama faturalarının dosyalarda bulunduğunu söyleyen Başkan Fırat, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Projeyle ilgili kayıtların incelendiğini ve hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını söyleyen Başkan Fırat, “Bizim hazırladığımız bu projeden, AB İhale Finans Birimi övgüyle söz etmişti. Bazı rakiplerimiz bunu çekemedi. Bunlar çok küçük, fındık kabuğunu bile doldurmayacak şeyler. İnsanlara çamur atmak kolay. Bu iftirayı atanlara ben de tazminat davası açacağım, hakkımı mahkemede arayacağım” diye konuştu.