Gündem‘70 milyarı koyun bütçeye alın parayı’

‘70 milyarı koyun bütçeye alın parayı’

17.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansına katıldı.

‘70 milyarı koyun bütçeye alın parayı’

Özel, 100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartı sahiplerinden Savunma Sanayi Destek Fonu için yılda 750 TL katkı fonu alınmasını öngören yasa teklifinin görüşmelerinin Meclis’teki bütçe görüşmelerinin sonrasına ertelenmesi için ‘suçüstü oldu iktidar’ yorumunu yaptı. 

Haberin Devamı

Özel, “Vatandaştan ‘İsrail saldıracak tehlike büyük. Her an füze gelebilir. Havaya bak’ deyip cebinden yankesicilikle para çarpmaya çalıştılar. Biz savunma sanayinin güçlenmesine de, oradaki yatırımlara da karşı değiliz. Ama Türkiye’nin en karlı bankaları dururken parayı o bankanın kredi kartıyla geçinmeye muhtaç insanların cebine el atmayın. Çok lazımsa bankalardan, zenginlerden alın. Zaten bütçede savunma sanayi bütçesi görüşülecek. Orada da teklifimiz şu; açığınız ne kadar beyler? Dediklerine göre 70 milyar. 70 milyarı koyun bütçeye, alın parayı. Savunma Sanayi Fonunun 180 milyar değil 250 milyara ihtiyacı varsa elinizi tutan mı var? Ben bu iktidarın bütçesine oy vermem. Hatırları için o kaleme ben de oy vereyim” dedi. 

Haberin Devamı

Özel, Demirtaş ile görüşecek
“Yeni çözüm süreci” tartışmalarını alevlendirdiği süreçte, CHP lideri Özel, Doğu-Güneydoğu Anadolu turuna çıkıyor. CHP liderinin 21 Ekim’de Edirne Cezaevinde bulunan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edebilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu öğrenildi. Bakanlığın talebe olumlu yaklaştığı belirtiliyor. ● MEHTAP GÖKDEMİR Ankara