Gündem7 ilde 9 kişi öldürüldü

7 ilde 9 kişi öldürüldü

02.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

30 milyon ruhsatsız silahın dolaşımda olduğu Türkiye’de şiddet olayları yine can aldı. Yedi ilde yaşanan olaylarda 9 kişi cinayete kurban gitti.

7 ilde 9 kişi öldürüldü

HABER MERKEZİ- Türkiye’nin farklı kentlerinde silahlı ve bıçaklı saldırıya uğrayan 9 kişi hayatını kaybetti. Ağustos ayında 152 cinayet işlendi. Cinayetlerin 105’i silahla, 37’si kesici aletle, 10’u darpla gerçekleştirildi. Bir günde 7 kentte işlenen cinayetler şöyle…

Haberin Devamı

İzmir, Kemalpaşa’da önceki gün S.K. (18) ve ağabeyi F.K. (30) ile parkta bulunan Furkan Can Soyata (19) arasında “omuz atma” yüzünden tartışma çıktı. S.K., yanındaki bıçakla Soyata’yı öldürdü. Kocaeli, Kartepe’de istediği durakta inemediği için şoförle tartışan Erdal Kara, otobüs sahibinin oğlu Bedirhan K.’nın pompalı tüfekle ateş açması sonucu hayatını kaybetti. Karabük, Safranbolu’da dün Y.Y., hayvanlarını beslemek için ahıra giden Nuri Gültekin’e (65) öldürdü.

İzmir, Bayraklı’da D.H. husumetlisi olduğu Muhammed Umut Demirbuğa silahıyla öldürdü. Edirne, Keşan’da da güvenlik görevlisi Mehmet A. otomobilini vermeyen Caner Çiçek’i silahla öldürdü. İki cinayette de kaçan zanlılar aranıyor..

Düğünde katletti

Haberin Devamı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde önceki gün bir düğünde 2 grup arasında tartışma çıktı. Bir kişi silahla Samet Avcıtürk’ü vurarak kaçtı. Avcıtürk hayatını kaybetti. Erzurum, Pasinler’de de E.K. (31), piknik yapan babası R.K. (56) ve babasının kadın arkadaşı F.K.’yi (36) silahıyla öldürdü. Mardin, Nusaybin’de Ferit Atay kardeşi tarafından öldürüldü. 

Çocuklarının gözü önünde katledildi

Adıyaman’da bir kadın daha cinayete kurban gitti. Eşi Merve Daşcan (26) ile tartışan Ekrem Daşcan (36) tabancayla kovaladığı eşini evinin önünde başından vurarak öldürdü. Üç socuğunun gözleri önünde cinayeti işleyen Daşcan, intihar etti. Çiftin 1, 4 ve 7 yaşındaki çocukları ise Adıyaman Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. - DHA, İHA