Gündem6 aylık bebek gelişimi

6 aylık bebek gelişimi

01.05.2018 - 15:59 | Son Güncellenme:

Bebek 6 aylık olduğunda artık fiziksel ve ruhsal olarak sürekli bir aktiflik içerisindedir. Devamlı öğrenme duyuları açıktır ve her daim hareket halindedir. Beslenme tipinden uyku saatlerine kadar farklılıklar yaşanır durur. En önemli gelişme diş çıkarma zamanıdır.

6 aylık bebek gelişimi

6 aylık bebeğin yapabilecekleri

Haberin Devamı

6 aylık bebek emekler, kendi yemeğini yiyebilir. Destekle oturabilir, seslenildiğinde o yöne döner, ismini duyduğunda tepki verir. Elleriyle oynamaktan çok hoşlanır, yatarken ters döner, tanıdığı ya da tanımadığı kişiyi ayırt edebilir. Biberon tutabilir, renk seçer, canlı renklere ilgi duyar, yüksek sesle güler ve birtakım sesler çıkarmaya başlar.

6 aylık bebekte beslenme tipi

6. ayda bebekler ek gıdaya hazırlanmaktadır. Anne sütü almaya devam eden 6 aylık bebekte adım adım ek yemeklere geçilmektedir. Ek gıdalar arasında muhallebi, sebzeler, yoğurt ve meyve bebeğe verilmektedir.

1-6 aylık bebek: Artık deyim yerindeyse çevresini tanımak için harekete geçmiştir.

2- 6 aylık bebek: Sesleri ayırt edebilir. Annesini algılama gücü yüksektir.

Haberin Devamı

3- 6 aylık bebek: Emekleme yapar.

4- 6 aylık bebek: Algıları artık çok yüksektir.

6. ay bebek için en heyecanlı dönemdir.

6 aylık bebekte değişen alışkanlıklar


6 aylık bebeğin artık uyku düzeni yerine oturmuştur. Gece uykularının düzenli olması demek anne ve babanın rahat etmesi demektir. 6 aylık bebek artık ebeveynlerinin yönlendirmeleri ile hemen her şeyi tanıma yoluna girer. Objeleri, insanları tanır, ayırt eder. Yeni alışkanlıklarını deneme yolundadır. Bunu gerek kendi gerek yardım ile gerçekleştirir. Yuvarlanır, döner, kavrama gücü oluşmuştur. Sosyal gelişim açısından konuşma olmasa da anne, dede, mama gibi kelimeleri söylemeyi başarır.