Gündem500 gram olarak doğdu, hayata tutundu

500 gram olarak doğdu, hayata tutundu

03.10.2008 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

500 gram olarak doğdu, hayata tutundu

Eskişehir’de altı ay önce 24 haftalıkken 500 gram 31 santimetre olarak dünyaya gelen ve şu an yaklaşık beş
kilograma ulaşan Yasin bebek yaşama tutundu.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ahmet-Nurcan Özer çiftinin ikinci çocukları olan Yasin Özer, 35 yaşındaki anne Nurcan Özer’in hamileliği sırasında hipertansiyon rahatsızlığı oluşması üzerine tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 11 Martta sezaryenle doğdu. Gebeliğin 24. haftasında 500 gram olarak sezaryenle doğan Yasin bebek, Eskişehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.
Yaklaşık 10 gün yenidoğan servisinde gözetim altında tutulan Yasin bebek, ailesinin ve hastane personelinin umutlarını boşa çıkarmayarak anne sütüyle beslenmeye başladı.
Yetkililer, Yasin bebek benzeri bebeklerin yaşama şansının çok sık görülmediğini söylemesine rağmen aile umudunu yitirmedi. Doğumun 10. gününde anne sütüyle beslenmeye başlayan Yasin bebek, yaşayacağına dair umutları yeşertti. Yeni doğan servisinde 47 gün sürekli gözetim altında tutulan Yasin bebek, 1 kilograma ulaşınca göz damarlarındaki sorun nedeniyle ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada başarılı bir ameliyat geçiren Yasin bebek, bir ay süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı

"MUCİZELER GERÇEK OLDU"

Anne Nurcan Özer, prematüre olarak dünyaya gelen Yasin’in doğumuyla kendisinin ve bebeğinin sağlık sorunları yaşadığını belirterek, şu an da sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
Yasin’i ilk kez doğumdan 35 gün sonra gördüğünü ifade eden anne Özer, şöyle konuştu:
"Yasin’den önce nüfus cüzdanını gördüm. Babası Ahmet Özer nüfus cüzdanını çıkarttırıp, moral olsun diye bana getirdi. Çok sevindim. Benim de tedavim devam ettiği için oğlumu, ancak 35 gün sonra görebildim. Doğumdan 35 gün sonra görüp, kucağıma aldığım Yasin’in yaşamayacağını düşünmüştüm. O an (yaşayamaz) dedim. Çok üzüldüm. Yaşamasının mucizelere bağlı olduğunu düşünmüştüm. Mucizeler gerçek oldu ve oğlum yaşıyor. Allah oğlumun yaşamasını istedi. Şu an 4 kilo 700 gram. Gayet sağlıklı. Anne sütüyle besleniyor. Görme, duyma sorunu olabileceğini söylemişlerdi. Herhangi bir sağlık sorunu yok. Yasin’in hayat mücadelesini kazanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim."