Gündem 38 yolcunun bulunduğu otobüs seyir halindeyken alev aldı

38 yolcunun bulunduğu otobüs seyir halindeyken alev aldı

24.06.2024 - 14:16 | Son Güncellenme:

Amasya’nın Suluova ilçesinde yolcu otobüsünün motor kısmında yangın çıktı. İçi dumanla dolan otobüsün şoförü ve 38 yolcu kısa sürede tahliye edildi. Nevşehir’de ise araç sürücüsün "İki gün önce tamir ettirdim" dediği aracı alevlere teslim oldu.

38 yolcunun bulunduğu otobüs seyir halindeyken alev aldı

 

Olay, sabah saatlerinde Çeltek mevkisinde meydana geldi. İstanbul'dan Samsun'a giden Cemal Sağır yönetimindeki 55 JA 599 plakalı otobüs, 38 yolcusu ile birlikte seyir halindeyken motor kısmında yangın çıktı. Bir anda otobüsün içini dumanlar kaplayınca şoför, aracı kenara çekerek durdurdu ardından yolcuları tahliye etti.

Haberin Devamı

İhbarla olay yerine polis, Suluova ve Merzifon İtfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçta soğutma işlemleri yaptı. Daha sonra 38 yolcu başka bir otobüsle Samsun'a gönderildi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

NEVŞEHİR 

Olay, Cevher Dudayev Mahallesi çevre yolunda meydana geldi. Şaban Süzer’in kullandığı 50 ADP 725 plakalı Fiat marka hafif ticari araç, çevre yolunda ilerlerken bir anda alev aldı. Olay anında oradan geçen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tarık Ziya Turan’ın ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

38 yolcunun bulunduğu otobüs seyir halindeyken alev aldı

Kısa sürede alev topuna dönen araç kullanılamaz hale gelirken, araç sürücüsü Şaban Süzer olayı anlatarak, "Aracımı iki gün önce tamire getirmiştim. Aracımdan bugün koku gelmeye başladı. Enjektörlerinden mazot kaçırıyordu. Ben de ustamı aradım. O da başka bir ustaya yönlendirdi. Ben de sanayiye giderken aracım burada alev aldı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kullanılamaz hale gelen araç da çekici ile kaldırıldı.

Yazarlar