Gündem 34’üncü duruşma yapıldı

34’üncü duruşma yapıldı

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz’da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi’nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin, 14’ü eski polis 117 sanığın yargılandığı davanın 34. duruşması görüldü.

34’üncü duruşma yapıldı

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya, 34 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Milli Savunma Bakanlığı avukatlarıyla bazı müştekiler de hazır bulundu. Söz alan bazı sanık avukatları, müvekkillerinin darbe girişimine katılmadığını iddia ederek, tahliye talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Üzerlerine atılı suçlamaları reddeden ve suç kastıyla hareket etmediklerini öne süren bazı sanıklar da tahliyelerini istedi. Tanık ve müşteki beyanlarına karşı diyecekleri sorulan bazı sanıklar da aleyhlerine olan hususları kabul etmediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, taleplerin alınmasına devam edilmek üzere duruşmayı bugüne erteledi.

Vali Yardımcısı açığa alındı

Şırnak Vali Yardımcısı Adem Ergül, İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı. Bakanlıktan gönderilen görevden uzaklaştırılma yazısı, Vali Yardımcısı Adem Ergül’e tebliğ edildi.