Gündem 31 Mart sonuçları masaya yatırılacak

31 Mart sonuçları masaya yatırılacak

30.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti Kızılcahamam Kampı’nda 31 Mart seçim sonuçlarını ve yeni dönem stratejilerini tüm boyutlarıyla masaya yatıracak. Kampta ayrıca ekonomi, enerji, tarım, ulaştırma, kültür ve turizm ile çevre konuları görüşülecek.

31 Mart sonuçları masaya yatırılacak

ANKARA MİLLİYET  - AK Parti’nin 31 Mart seçim sonuçlarını ve yeni dönem stratejilerini tüm boyutlarıyla masaya yatıracağı “Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme” kampı, bugün Kızılcahamam’da başlıyor. 

Haberin Devamı

AK Parti, haziran ayı başında milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği istişare kampının ardından bugün de belediye başkanlarıyla 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirecek. Kampta ayrıca ekonomi, enerji, tarım, ulaştırma, kültür ve turizm ile çevre konuları görüşülecek.

Kabine’de değişiklik iddialarının gündeme geldiği bir süreçte gerçekleştirilecek kampın ilk gününde AK Parti Genel Başkanvekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş belediye başkanlarıyla siyasi tecrübelerini paylaşacak. 1 Temmuz Pazartesi günü ise Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin sunum yapacak. Aynı oturumda Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da sunumu olacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından genel istişare ve değerlendirme yapılacak. Kampta, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da birer sunumu olacak.

KABİNE 2 TEMMUZ'DA

2 Temmuz’daki kampın son gününde genel değerlendirmenin ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik moderatörlüğünde Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz da görev alanlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirecek. Aynı gün kabine toplantısının da yapılması bekleniyor. Parti kulislerinde, bir süredir dillendirilen “revizyon iddiaları” çerçevesinde 2 Temmuz salı günü yapılması beklenen kabine toplantısı öncesi bu değişikliğin yapılabileceği değerlendiriliyor.

BERDİMUHAMMEDOV İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye ile Türkmenistan İlişkileri bölgesel ve küresel konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki ülke ilişkilerinin her alanında ve çok taraflı platformlarda daha ileri düzeyde taşındığını ifade etti. Ayrıca Erdoğan, Berdimuhammedov’un doğum gününü de tebrik etti.