26.04.2018 - 13:23 | Son Güncellenme:
İletişimin güçlenmeye başladığı dönemdir. Artık çevresindeki insanları tanımaya başlamaktadır. Özellikle anneyi her zaman ayırt edebilmektedir. Bebeğin başını rahatça tutabildiği dönem de yine bu dönemdir. Bebek, yardım almadan başını kaldırabilir ve ellerini kullanmayı da yavaş yavaş öğrenmektedir.
3 aylık bebek neler yapabilir?
Kavrama ve tutma yetileri gelişme göstermektedir. Bu dönem de bebek iletişim kurmaya başladığından sesli tepki verme, gülme gibi eylemlere de başlayacaktır. 3 aylık bebek gelişimi annenin yardımı ile daha başarılı bir şekilde gelişmektedir. Anne ile bebek arasındaki iletişim bu dönemde daha güçlü olacağından bebek ile sürekli konuşulması önerilmektedir. Ayrıca bebeğe rahatsız olmayacağı düzeyde müzik dinletilebilir.
3 aylık bebek uyku düzeni ve beslenmesi
Bebeğin uyku saatleri her zamankinden daha uzun olmaya başlamaktadır. Ancak yine de geceleri kesintisiz olarak uyumayabilir. Bu dönem her zaman uyuduğu zaman diliminden birkaç saat daha fazla uyumaya başladığı dönemdir. Bebeğin gaz sancısı sorunu, bu dönem de azalmaya başlamaktadır. Bebeğin uyku düzeni biraz da annenin elindedir. Bebeğe gece veya gündüz olduğu hissi aşılanmaya başlanmalıdır. Bu dönem ne kadar özverili davranılırsa o kadar kolay atlatılacaktır.
3 aylık bebek gelişimi için beslenme her aşamada olduğu gibi bu aşamada da önemlidir. Bu dönemdeki beslenme bebeğin beyin gelişimi için de önem arz etmektedir. Verilen her besin bebeğin her yönden gelişmesinde etkilidir. Eğer bebek anne sütü alıyorsa anne sütüne mutlaka devam edilmelidir. Çünkü bebek, anne sütünden alacağı vitamini farklı besinlerden karşılayamaz. Anne sütü dışında bu dönemde bebeğe yavaş yavaş doktorun da tavsiyesi ve onayı ile bazı besinler verilebilir. Tabi bu besinler bebeğin tamamen tatma duyusunun oluşması içindir. Ayrıca bazı besinlere alışması için ön aşama olarak düşünülmelidir.