Gündem22 suçtan kaydı var

22 suçtan kaydı var

26.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ordu’da ‘Dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü Adem Topçu’nun çarptığı Jandarma Astsubay Mehmet Fatih Çangır şehit oldu. Çangır’ı şehit eden sürücü Adem Topçu tutuklandı. Topçu’nun kontrol noktalarından defalarca kez kaçtığı, plakasına 22 kez ceza yazıldığı ortaya çıktı.

22 suçtan kaydı var

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde Turnasuyu Jandarma Trafik Kontrol Noktası’nda görevli ekipler, 18 Eylül’de saat 10.30 sıralarında Adem Topçu (27) yönetimindeki motosiklete “Dur” ihtarında bulundu. İhtara uymayan Adem Topçu, kontrolünü kaybettiği motosikletle Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’a (27)çarptı. Astsubay Çangır ile devrilen motosikletin sürücüsü Adem Topçu yaralandı. İhbarla bölgeye sevk edilen ambulanslarla 2 yaralı özel hastaneye kaldırıldı. Astsubay Çangır, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. 

Haberin Devamı

Cezalar fayda etmemiş 

Olay ile ilgili soruşturma başlatırken, tedavisi tamamlanan Adem Topçu gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri sonrası Adem Topçu dün adliyeye sevk edildi. Topçu, “olası kastla ölüme sebebiyet verme” suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Diğer yandan Adem Topçu’nun, 22 adet çeşitli suçlardan kaydının olduğu, bunlardan büyük bir kısmının plakaya yazılan cezalar olduğu ve önceden de uygulama noktalarından kaçtığı öğrenildi. 

Uyuşturucu sabıkası var 

Uyuşturucu madde kullanmak ve alkollü motosiklet kullanmak suçlarından da kaydının olduğu öğrenilen sürücünün, sosyal medya hesaplarında ise çok sayıda tehlikeli motosiklet kullanma videolarının olduğu, trafik kazasının yaşandığı gün hızlı ve tehlikeli motosiklet kullandığı ayrıca bu nedenle trafikteki başka bir sürücü ile tartıştığı ileri sürüldü.