Gündem‘2026 baharında sandığı koysun’

‘2026 baharında sandığı koysun’

04.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çıkışına, yanıt verdi.

‘2026 baharında sandığı koysun’

ANKARA Milliyet - Özel, Halk TV canlı yayınında dün özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

CHP’NİN GENEL BAŞKANI OLMAK: CHP iktidarı hayırlı olsun, bu sadece partimizin değil Türkiye’yi seven herkesin iktidarıdır diyeceğim günü bekliyorum. Görev talebim Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olmak. Başka hiçbir şey yok. 

EN FORMDA OYUNCU ATACAK: (Daha önce teknik direktör olmak istiyorum demiştiniz): O penaltıyı kimin atacağını teknik direktör karar verir. En formda oyuncu atacak. Teknik direktör bu kararı kendisi vermez, teknik kadrosuyla beraber verir. Ben şampiyonluğun peşindeyim. 

NORMALLEŞME KÖKLEŞEREK DEVAM EDİYOR (Normalleşme süreci bitti mi?) Hayır, aksine kökleşiyor... Ayağım kırıldı ne oldu biliyor musunuz, ilk telefon Sayın Bahçeli’den geldi. Kötü mü? Normalleşme kökleşiyor. 

Haberin Devamı

YENİ ANAYASA YANITI (Cumhurbaşkanı, Türkiye yeni anayasa hazır dedi. Buna ne diyorsunuz?): Bunu 83 milyona sorun 3 milyon kişi ben en önemli meselem Anayasa, ben anayasa istiyorum demez. Anayasaya ihtiyaç var mı? Bence var, neden var? Aslında yeni bir anayasayı bugün hepimiz Erdoğan’dan çok istiyoruz. Ama bugün yeni anayasa yapmanın şartlarını ortadan kaldırdı Erdoğan. Niye? Mevcut anayasaya uymadığı için. Bugün mevcut anayasaya uyuyor olsa daha iyisini hep birlikte konuşuruz. Benim Erdoğan’a tek şartım şu, gel mevcut anayasaya harfiyen uy, geleceğini konuşalım. Ama gelecek anayasaya harfiyen uymanın da o anayasanın içine en net teminatlarını koymak lazım. 

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ (Seçim ne zaman bu arada sizce?):Erdoğan’ın görev süresinin tam ortasında bir şey konuşacağız. Erdoğan, 2023’ün Mayıs’ında seçildi. 2 buçuk yıl sonra, 2025’in sonlarına denk geliyor. 2026’nın baharı olsun. 2026’nın baharında en geç koysun sandığı kendisine güveniyorsa, millet kararını versin. (Yenebilir misiniz Erdoğan’ı): Elbette... Hiç şüphe yok. 

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM (Seçimi kazanırsanız biz nasıl yönetileceğiz? Parlamenter sisteme dönecek miyiz?): Evet. net. Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sistemle yönetmeyi vadediyoruz. 

RAKİP DEĞİLLER: Hani futboldan gidiyorsak, Mansur Bey, Türkiye’nin en önemli takımlarından birinde çok başarılı bir oyuncu. Ekrem Bey bir diğerinde başarılı oyuncu. Sol açıkta Ekrem Bey var, sağ açıkta Mansur Bey var. Bu bizim takımın gücü. Ekrem Bey kendi takımında başarılı olunca bu Mansur Beyi üzmez. Aksine güçlendirir. Der ki bizim takım galiba daha da güçleniyor. Mansur Beyin başarısı da Ekrem Beyi teşvik eder. O yüzden birbirlerine rakip değiller. 

Haberin Devamı

TÜZÜK KURULTAYI (Milliyet’teki bugünkü haber, kurultay öncesi tüzük mesaisi. Tüzüğe hazırlanıyorsunuz, kurultaya hazırlanıyorsunuz, onu da bir anlatır mısınız?): Şimdi biz 4-9 Eylül arası 6 günlük bir değişim kurultayı yapıyoruz. 5’inde tüzük komisyonu Ankara’da son toplantısını yapacak. Bütün her şey, inanır mısınız dijital demokratik katılımla, internet üzerinden 20 binin üzerinde görüş aldık. 

CHP’den ikinci Atalay başvurusu

CHP, TBMM’nin 10 Eylül’de olağanüstü toplanması için dün Meclis Başkanlığına başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay’a ilişkin kararının TBMM Genel Kurulunda okutulması ve “yargı organları arasındaki krizin araştırılması” amacıyla TBMM Genel Kurulunu 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı. ● ANKARA Milliyet