GündemAnkara'da iki kişinin ölümüne sebep olan Mehmet Can Dandin'in ifadesi ortaya çıktı

Ankara'da iki kişinin ölümüne sebep olan Mehmet Can Dandin'in ifadesi ortaya çıktı

04.06.2024 - 11:39 | Son Güncellenme:

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde kaldırımda yürüyen 2 gence çarparak ölümlerine neden olmasına ilişkin Mehmet Can Dandin’in Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesinde verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde iddialara göre alkollüyken kullandığı otomobille hız sınırını aşıp kaldırımda yürüyen üniversite öğrencisi Umut Can (24) ile matematik öğretmeni Ekin Sert'e (31) çarparak ölümlerine neden olan sürücü Mehmet Can Dandin (25), kazadan 3 ay sonra tahliye edilmişti. Dandin, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı. Şüpheli Dandin’in mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı.

Haberin Devamı

“KALDIRIMA ÇIKARAK ÇARPTIM”

Olay günü alkollü olmadığını iddia eden Dandin, “Araç kullandığım için ağzıma alkol sürmedim. Arkadaşlarım alkol aldı. Onları eve götürmek için yola çıktık. Aracı ben kullanıyordum. Arada hız sınırlarını aştığım oluyordu ama kesinlikle alkollü değildim. Çevre yolu köprüsünün altından geçtiğimiz esnada bir anda direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Viraj keskin olduğu için virajı alamadım, kaldırıma çıkarak çarptım. Duvara çarpıp tekrar yola düştüğümüzü düşündüm. Araç kiralık olduğu için kaçtık” dedi.

Ankarada iki kişinin ölümüne sebep olan Mehmet Can Dandinin ifadesi ortaya çıktı

“EVE GİTTİĞİMİZDE DİĞER ÇOCUĞUNDA VEFAT ETTİĞİNİ DUYDUM”

Araçta arkadaşının poşet unutması üzerine geri döndüğünü söyleyen Dandin, “Arkadaşım arabanın bagajından poşet alarak geri geldi. Geldiğinde ‘Abi duvara vurmamışsın iki kişiye vurmuşsun birisi de ölmüş’ dedi. Bunu duyunca şoka girdim. Eve gittiğimizde diğer çocuğunda vefat ettiğini duydum. Ardından teslim oldum” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Ankarada iki kişinin ölümüne sebep olan Mehmet Can Dandinin ifadesi ortaya çıktı

 

“ÖLÜM RİSKİM VARDIR, SERBEST BIRAKILMAYI TALEP EDİYORUM”

Trafik kazasının ardından yaralandığını bu nedenle ameliyat olması gerektiği ifade eden Dandin, “Bağırsaklarım kazadan dolayı zarar gördü. Aynı rahatsızlık dolayısıyla operasyon geçirmiştim. Tekrardan nüksetti. Ceza evinde lavabolar alaturka, benim alafranga lavabo kullanmam gerekmektedir. Ölüm riskim vardır. Serbest bırakılmayı talep ediyorum” diye konuştu.

İfadesinin ardından Dandin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ankara’nın Etimesgut ilçesi 1'inci TBMM Caddesi'nde 26 Şubat tarihinde Mehmet Can Dandin'in kontrolünü yitirdiği otomobil, kaldırımda yürüyen üniversite 2'nci sınıf öğrencisi Umut Can ve matematik öğretmeni Ekin Sert'e çarptı. Can ve Sert, hayatını kaybederken sürücü Dandin ve yanındaki 3 arkadaşı olay yerinden kaçtı. Hız sınırı 50 kilometre olan yolda 112 kilometreyle gittiği, kavşakta ışık ihlali yaptığı anlaşılan Dandin olaydan 2 gün sonra güvenlik ekiplerine teslim oldu. Dandin, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklanırken 3 arkadaşı ise serbest bırakılmıştı.

Ardından başsavcılık tarafından Dandin hakkında, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanırken, Ankara Batı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilip, dava açıldı. 

Haberin Devamı

Ankarada iki kişinin ölümüne sebep olan Mehmet Can Dandinin ifadesi ortaya çıktı