Gündem 169 FETÖ’cü gözaltında

169 FETÖ’cü gözaltında

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

169 FETÖ’cü  gözaltında

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, örgütün mahrem yapılanmasıyla irtibat halinde olduğu tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 92 asker hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Her iki komutanlıktan 66 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonlar kapsamında, gözaltı sayısı 79’a yükseldi.

Haberin Devamı

- Samsun’da aralarında subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 21 asker hakkında gözaltı kararı verildi. 14 ildeki operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı.

- Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmalar kapsamında 20’si ByLock kullanıcısı, 10’u polis, biri binbaşı, biri üsteğmen olmak üzere 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bursa ile
7 ilde 28 şüpheli gözaltına alındı.

- Kayseri’de FETÖ/PDY’nin ‘sohbet imamları’nın düzenlediği toplantılara katıldıkları, örgüte finansman sağladıkları, Bank Asya’da açtıkları hesaplara yüklü miktarda para aktardıkları iddiasıyla 11 esnaf ve iş adamı hakkında gözaltı kararı verdi. Düzenlenen operasyonda 7 kişi yakalandı.

- Konya’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan 50 şüpheliden 4’ü daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 33’e yükseldi. 17 kişi ise aranıyor.

Haberin Devamı

- Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında da Kırıkkale merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 10 asker ile askerlikten ihraç edilen bir kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 7’si yakalandı. l