Gündem ‘100 bin doları uzaya gitmek için gönderdim’

‘100 bin doları uzaya gitmek için gönderdim’

11.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili 13’ü tutuklu 28 kişinin yargılandığı davada, sanıklar savunma yapmaya devam etti.

‘100 bin doları uzaya gitmek için gönderdim’

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen üçüncü duruşmada, suikastın işlendiği, “Kaliningrad’dan Kamçatka’ya” sergisinin organizasyonunu yapan tutuklu sanık Mustafa Timur Özkan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

Özkan, “Sergiyi FETÖ’nün talimatıyla organize etmekle suçlanıyorum. Bu iddia doğru değil. Bu sergi için hiç kimseden talimat almadım. Sergi ve suikast birbirinden bağımsız iki süreçtir. Sergi projesi benimdir, yapılması talebi Ruslardan gelmiştir” dedi.
Serginin tarihinin ısrarla, 20 Aralık’ta Rusya’da yapılacak Rusya, Türkiye ve İran arasında düzenlenecek zirvenin bir gün öncesine alınması için Rus yetkililerle yazdığı mailler hatırlatılan Özkan, daha önce 16’sında planlanan açılışın 17’sine alındığını, bu tarihin cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle Rus yetkililere bilgi vermek için mail attığını kaydetti.

Hesap hareketleri

Hesap hareketlerinde 2 milyon 400 bin lira tespit edildiği ve ABD’li bir şirkete 100 bin dolar para gönderdiğinin hatırlatılması ve bu paranın kaynağının sorulması üzerine Özkan, “İfadede bahsettiğim gibi gayrimenkul yatırımları yaptım. Bu paraları mesleğim dışında bu işlerden kazandım. ABD’ye gönderdiğim 100 bin dolar; bu şirket, uzaya adam götüren bir şirketti. Ben de uzaya giden ilk Türk olmak için bu parayı gönderdim” diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan Abdulsamet Kekeç hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.