26.04.2018 - 13:33 | Son Güncellenme:
10 aylık bebek nasıl beslenir?
Sizin de bildiğiniz gibi bebeğiniz 6 aydan sonra ek gıdaları tüketmeye başlayabilir. 6. Ayında hafif besinlerle başladığı bu süreçten sonra gün geçtikçe daha fazla geliştiğinden farklı besinleri de tüketebilecek duruma gelir. 6. Aydan başlayarak ek besinleri tüketebilse de en az 1 yaşına kadar anne sütü almaya devam etmesi bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir. Alınan besin miktarına göre tüketilen anne sütü azalsa da uzmanlar emzirmeye devam edilmesi gerektiği görüşündeler. Peki 10 aylık bir bebek nasıl beslenir?
10. ay bebeğin aile fertleri ile birlikte yemek masasında oturabileceği ve yemek rutinini öğreneceği aydır. Bebek, ailesi ile birlikte yemek yediğinde sofra alışkanlığı kazanır. Bununla birlikte 10. ay bebeğinizin ihtiyacı olan farklı besinleri tüketebileceği bir aydır. Bu ayda tüketeceği besinler, bebeğin bünyesinin ek gıdalara alışmasına yardımcı olacağından ileriki yaşlardaki beslenme düzenini de etkilemektedir.
10 aylık bebeğin beslenme listesine neler eklenebilir?
10 aylık bebeğin beslenme listesinde diğer aylardan farklı olarak çok fazla besin eklemesi yapılabildiği söylenemez. Bu ayda yapılması gereken en önemli şey anne sütü, mama ve ek gıda arasındaki dengeyi kurmaktır. Bebeğin sindirim sistemi geliştiğinden bu ayda bebeğe metabolizmasını rahatsız etmeyeceği şekilde kendi yediğiniz yemeklerden verebilirsiniz. Fakat yemeğin baharatının az olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
10 aylık bebeğin beslenme sıklığı nasıl olmalıdır?
10 aylık bebeğin 3 ana ve 6 ara öğün olmak üzere günde 5-6 öğün beslenmesinin uygun olduğu uzmanlarca tavsiye edilmektedir.
10 aylık bebek neleri tüketemez?
10 aylık bebeğin dişleri genellikle daha çıkmamış olur. Bu sebeple bebeğiniz sert ve büyük parçalı besinleri tüketemez. Hâliyle, bebeğe yemek yedirilirken daha fazla ezilmiş besinlerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Bununla birlikte bebeğinizin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek besinleri seçmeye de dikkat etmeniz gerekmektedir.
10 aylık bebeğin beslenme listesi nasıl olmalıdır?
Anne sütü ya da formül mama genellikle kahvaltı öğününde olmalıdır.
Bebeğiniz tuzsuz beyaz peynir ve lor peyniri tüketebilir. Genellikle önerilen miktar bir kibrit kutusu büyüklüğüdür.
Protein alması için kahvaltısına yumurta sarısı ekleyebilirsiniz fakat yumurtayı 2 günde bir vermeniz tavsiye edilir.
Kahvaltı dışındaki öğünlerde genellikle meyve püresi, yoğurt, sebze püresi, muhallebi gibi hafif besinleri de ekleyebilirsiniz.
10 aylık bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gereken şey bebeğin aldığı besinlerin bebeğe uygunluğudur. Bunun dışında bebek yavaş yavaş normal bir insan beslenmesine erişebilecek duruma gelecektir.