08.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
RUHAN YALÇIN Tekirdağ DHA
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Faruk Yabancı’nın eşi olan Fidan Yabancı, 1.5 ay önce Özel Optimed Hastanesi’nde doğum yaptı. Yabancı çifti erkek bebeklerini 2 gün sonra hastaneye terk ederek kaçtı.
Hastane yönetimi bebeğe Kadir ismini koyarken, polis ekipleri bebeğini bırakıp kaçan Faruk ve Fidan çiftini tüm aramalara rağmen bulamadı. Özel hastanede kaldığı bir haftanın ardından ailesine ulaşılamadığı için Hürriyet Mahallesi’ndeki Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evine yerleştirilen Kadir bebek bu sabah 2 bakıcı kadın tarafından ölü olarak bulundu.
Beşikten mi düştü?
Tekirdağ Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan bebek cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çarşı Polis Merkezi’nde ifade veren bebeğin beşikten düşerek ölmüş olabileceğini anlatan 2 bakıcı “Beşiklerin parmaklıkları aşınmıştı. Birkaç tanesi düşmüştü. Bebek bu parmaklıkların arasından düşmüş olabilir. Biz sabah gördüğümüzde beşiğin dibinde cansız yatıyordu” dedi. Bakıcı kadınlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma açıldığını ifade ederek, “Arkadaşlarımız olayı inceleyecek. Adli ve idari soruşturma açıldı” diye konuştu.