Yerli Malı Haftası, her sene 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.
YERLİ MALI HAFTASI'NDA NELER YAPILIR?
Hafta boyunca yerli ürünlerin kullanımının, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemi vurgulanır. Okullarda hafta boyunca düzenlenen etkinlikler için öğrencilerden yerli malına uygun olacak ürünler getirmeleri istenir. Haftanın önemini anlatan hikaye ve şiirler okunur, çeşitli el işi etkinlikleri yapılır. Böylece erken yaştan itibaren yerli malı bilincinin oluşturulması sağlanır.
Yiyecekler:
Ayva ve turunçgiller
Kiraz
İncir
Vişne
Kayısı
Üzüm
Kavun
Muz
Elma
Nar
Kuru yemişler
Kekler
Poğaçalar, börekler, çörekler
Gazoz
Patlamış mısır
Leblebi
Turşu
Kestane
Simit
Zeytin
Ekmek-reçel
Yer Fıstığı
El sanatları:
Kilim
Çini
Halı
Oya
Fes
Semaver
El dokumaları
El nakışı
İğne oyası
Bez bebek
Oyma sandıklar
Meyve sabunu