İlk olarak, mor lahananın dışındaki sert ve lekeli yaprakları soyun. Bu yapraklar genellikle daha yaşlı ve sert olur.
Lahananın alt kısmındaki kök bölümünü kesmek, daha fazla yaprağa ulaşmanızı sağlar. Kökü keserken dikkatli olun ki lahananın içinde kalan yapraklara zarar vermeyin.
Lahanayı birkaç kez suyla iyice yıkayın. Lahananın aralarına giren kirleri temizlemek için suyun altına tutabilirsiniz. Birkaç yaprak açtıktan sonra bu işlemi yapmanız daha etkili olacaktır.
Lahananın içindeki yaprakları dikkatlice ayırın ve her birini yıkayın. Eğer büyük bir lahana kullanıyorsanız, bir-iki yaprağı alıp yıkadıktan sonra diğerini ayırabilirsiniz.
Temizledikten sonra lahanayı istediğiniz şekilde doğrayabilir veya ince ince doğrayarak yemeklerde kullanabilirsiniz.