Yumurta, su ve tuzu karıştırıp azar azar un ekleyerek sert bir hamur yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.
Soğanları ince doğrayıp kıyma, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzla karıştırarak iç harcı hazırlayın.Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırın ve ince bir şekilde açarak karelere kesin.
Karelerin ortasına iç harçtan koyup kenarlarını kapatarak mantı şeklini verin. Yağlanmış tepsiye mantıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Tereyağı ve zeytinyağında salçaları kavurun, tuz, karabiber ve su ekleyerek sosu hazırlayın.
Fırından çıkan mantıya sosu dökün, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin ve gerekirse sıcak su ilave edin.Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!