TEPSİ MANTISI YAPILIŞI
Yumurta, su ve tuzu karıştırıp azar azar un ekleyerek sert bir hamur yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.
Soğanları ince doğrayıp kıyma, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzla karıştırarak iç harcı hazırlayın.Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırın ve ince bir şekilde açarak karelere kesin.
Karelerin ortasına iç harçtan koyup kenarlarını kapatarak mantı şeklini verin. Yağlanmış tepsiye mantıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Tereyağı ve zeytinyağında salçaları kavurun, tuz, karabiber ve su ekleyerek sosu hazırlayın.
Fırından çıkan mantıya sosu dökün, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin ve gerekirse sıcak su ilave edin.Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!